Cristi Balaj, despre implementarea sistemului VAR: “Se va strica frumusețea fotbalului. Vom elimina marea majoritate a greșelilor majore”

Președintele campioanei CFR Cluj, Cristi Balaj, a intervenit telefonic la Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 27 iunie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre implementarea sistemului VAR. 

Oficialii Federației Române de Fotbal au decis ca sistemul VAR să debuteze la Supercupa României, disputată între CFR Cluj și Sepsi, sâmbătă, pe 9 iunie. Cele două grupări se vor lupta pentru primul trofeu al sezonului 2022-2023, pe stadionul celor de la UTA.

Fostul arbitru, Cristi Balaj, susține că implementarea VAR va mai isca anumite discuții, însă se vor elimina “marea majoritate a greșelilor majore”.

,,Vor mai exista dicuții și scandaluri chiar și cu VAR, însă nu se va mai discuta despre ofsaide, pentru că aici se trag linii și este foarte simplu. Cu acest lucru se va putea verifica foarte bine dacă unele faulturi s-au aflat în afara sau în centrul suprafeței de pedeapsă, asta însemnând corectitudine.

Vor mai exista interpretări în ceea ce privesc corectitudinile suprafeței, dacă este sau nu penalty, dacă este sau nu henț, jucarea mingiei cu mâna, aici sunt diferite discuții.

Cel mai important este că vom elimina marea majoritate a greșelilor majore. Cei implicați vor fi subiectivi, doar că acest VAR va aduce liniște în fotbal, dar va strica din frumusețea acestuia. Din frumusețea unui meci fac parte și greșelile de arbitraj, dar nu și atunci când ești implicat, pentru că te doare”, a spus Cristi Balaj la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -