Irina Deleanu, președintele FR de Gimanstică Ritmică, despre aurului european al Amaliei Lică: “Un moment istoric obținerea aurului și intonarea imnului. Record și la medalii”

Gimnastica ritmică din România trece printr-un moment extrem de bun, două sportive reușind să câștige medalii la Campionatele Europene de la Tel-Aviv, Amalia Lică obținând aurul continental la măciuci, o premieră pentru țara noastră.

Celelalte două medalii au fost cucerite cu echipa, Amalia Lică și Christina Drăgan, argint, și Christina Drăgan, bronz la minge.

Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică, a explicat, în direct la Sport Total FM, ce înseamnă acest moment pentru sportul pe care îl reprezintă.

“A fost o premieră faptul că am luat 3 medalii la o ediție de Campionat European. Nu s-a mai întâmplat niciodată acest lucru pentru gimnastica românească ritmică. Recordul era de 2 medalii, reușit la CE de la București în 1993. O altă premieră și un moment istoric totodată a fost obținerea medaliei de aur și intonarea imnului României. Avem o campioană europeană, Amalia Lică, care a câștigat finala la măciuci de la Tel-Aviv.

Are 13 ani, este componenta lotului național de trei ani și visează evident la JO. Anul viitor, la Campionatul Mondial de junioare își dorește să reediteze rezultatul de-acum. Medalia de argint pe care am obținut-o este la echipe, Amalia Lică și Christina Drăgan, cea din urmă în vârstă de 15 ani. Ea a mai obținut o medalie de bronz la minge și a reîntregit cumva registrul medaliilor, având de toate culorile.

Concursul este fost format din 4 exerciții, iar componența echipei este de 2-4 gimnaste, noi am ales să participă cu două, fiecare cu câte două obiecte. Christina a făcut minge și cerc, Amalia a făcut măciuci și panglică, iar aceste exerciții însumate au realizat rezultatul la echipe. Cu execuțiile lor s-au calificat și în finalele pe obiecte, unde și-au adjudecat alte medalii”, a declarat Irina Deleanu.

Totodată, președintele FRGR a recunoscut că absența sportivelor din Rusia a contat în vederea obținerii acestui rezultat: “A contat bineînțeles și că au lipsit sportivele din Rusia, pentru că ele dețin supremația de 30 de ani. Totul se discuta de la locul 1-2 încolo, restul se băteau pentru bronz. A fost o conjunctură extraordinară, iar copiii ăștia au avut noroc și este normal să ne bucurăm, de aceea nu minimalizăm rezultatul. Pentru că și alte țări s-au gândit la fel că au mai multe șanse, Italia, Bulgaria, Israel, țările cu care noi ne-am bătut acolo în competiție. A fost un concurs de mare anvergură”.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -