Naționala României de volei masculin, calificare în Golden European League. Sergiu Stancu: “Avem o echipă tânără, înseamnă foarte mult calificarea în prima urnă valorică”

Naționala masculină de volei a României a reușit calificarea în Golden European League, a foua competiție valorică la nivel continental, după ce a reușit un parcurs excelent în Silver European League.

Băieții antrenați de Sergiu Stancu au terminat grupa competiției pe locul 1, iar în Final 4-ul de la Budapesta au învins Ungaria, iar mai apoi Finlanda, într-un meci dramatic.

“A fost o competiție pe care ne doream foarte mult s-o câștigăm. Este o încununare a muncii noastre din această vară. La Silver League am disputat 6 meciuri în grupe, terminând pe locul 1, apoi am mers la acest Final 4, la Budapesta, unde am întâlnit Ungaria în semifinale, 3-0, iar în finală am jucat împotriva Finlandei, o reprezentativă foarte bună a voleiului european, o echipă obișnuită cu turneele finale ale campionatelor europene și mondiale. Am învins cu 3-2 după o partidă foarte echilibrată. Am spus și atunci, la cald, meritul este al băieților noștri, pentru că adversarii ne-au pus foarte multe probleme. Nu am cedat, am rămas în partidă și am reușit să întoarcem rezultatul.

Pentru mine înseamnă foarte mult, pentru că este un colectiv tânăr. Avem și 2-3 jucători cu experiență care ne-au ajutat foarte mult să atingem acest obiectiv. Un prim obiectiv al acestei veri pentru că ne vom antrena pentru calificările la CE, care vor debuta la începutul lunii august. Înseamnă foarte mult pentru că am reușit să facem pasul în prima urnă valorică, la anul vom juca în Golden European League, o ligă mai valoroasă din punct de vedere al adversarilor pe care îi vom întâlni. Acest lucru ne dă încredere că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Sergiu Stancu, la emisiunea Trafic Sport de la Sport Total FM, realizată de Horațiu Sima și Răzvan Toma.

România a obținut astfel calificarea în primele 12 echipe europene, exceptându-le pe cele care participă în Voleyball Nations League, competiție care reunește cele mai bune 18 echipe din lume.

“În lumea voleibalistică cea mai puternică competiție este Voleyball Nations League, unde se întâlnesc primele 18 reprezentative din lume, precum Franța, Brazilia, Rusia, China, Japonia, etc. Imediat după această competiție urmează Golden European League, bineînțeles, doar cu echipe din Europa. Cele mai bune echipe din Europa care nu participă la VNL. Suntem în primele 12 echipe din Europa, după cele din VNL”, a explicat antrenorul naționalei masculine de volei.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -