Alin Petrache, după decizia World Rugby: “Salut decizia forului de a califica Românie direct la Cupa Mondială. E un lucru bine meritat, ne-am chinuit 2 ani de zile”

România merge direct la Cupa Mondială din Franța, din 2023, după ce apelul Spaniei, care a folosit un jucător ce nu îndeplinea condițiile de eligibilitate, a fost respins definitiv, a informat World Rugby. Inițial, România pierduse calificarea pe teren în Rugby Europe Championship, în detrimentul ibericilor și al Gerogiei.

Alin Petrache, președintele FRR, a comentat decizia World Rugby, în direct la Sport Total FM.

“În primul rând aș vrea să salut decizia World Rugby de a califica România direct la Cupa Mondială. Este un lucru bine meritat pentru toți jucătorii, pentru antrenori și pentru staff. 2 ani de zile în care ne-am chinuit, antrenamente prin mall-uri, jocuri pe terenuri inadecvate, nu am fost primiți pe foarte multe arene făcute din bani publici, cum spune foarte multă lume. Ne-am chinuit, dar în clipa în care te chinui și îți dorești cu ardoare, iată că se întâmplă și bucuria este mult mai mare pentru echipa națională.

Cred că nu este vorba de o închistare la World Rugby, este vorba de o înțelegere mai grea a unor lucuri, este vorba de această eligibilitate. Eligibilitatea și doasarele sunt niște lucruri foarte interpretabile și depinde cum sunt ele interpretate. Cred că dacă fiecare federație și-ar face un departament și ar citi mai bine regulamentele, aceste greșeli nu ar mai fi făcute, sau când le faci, plăteși un anumit preț. World Rugby este o federație extrem de deschisă și este o federație care are un management foarte bun și din punct de vedere al marketingului și financiar, o federație cu un rating olimpic foarte bun. Încă o dată, cred că fiecare federație trebuie săă fie mai atentă pentru ceea ce semnează și lucrurile pe care le face”, a spus Petrache.

România va juca 3 meciuri test în această vară, primul fiind la București, pe 1 iulie, contra Italiei, echipă pe care Stejarii nu au mai întâlnit-o pe teren propriu de 18 ani. Următoarele 2 partide vor avea loc cu Uruguay, la Montevideo.

“În primul rând este un meci extrem de important pentru noi. Italia face o vizită în România după 18 ani, asta înseamnă că România încearcă din nou să puncteze pe harta marilor națiuni din aces sport. România va fi acolo în primele 14-17 locuri, cum a fost de fiecare dată, a fost o echipă care n-a ieșit niciodată din primele 20 de locuri. Importanța acestui meci este mult mai mare acum, după acestă decizie care a venit, după meciul foarte bun pe care Italia l-a făcut împtoriva celor din Țara Galilor.

Este un cumul de factori doarte interesant și sper ca vineri seară, pe Arcul de Triumf, să avem alături de noi fanii, pentru că de fiecare dată a contat foarte mult imboldul celor din tribună. Sper să le putem oferi un meci minunat, un meci cu o echipă de Six Nations totuși și sper că acest lucru să fie cărămida de temelie a ceea ce înseamnă pregătirea pentru următoarea Cupă Mondială, care se apropie, mai e doar un an și jumătate”. a declarat Alin Petrache.

România va evolua în Grupa B la Cupa Mondială din 2023, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoţia şi echipa care se va califica din zona Asia/Pacific 1, urmând să dispute meciurile la Bordeaux şi Lille.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -