Costel Pană: “În cazul în care voi pleca, plec cu inima împăcată că acești copii au învățat ceva de la mine”

Costel Pană, antrenorul echipei U16 de la FC Voluntari, a fost prezent în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 29 noiembrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre perioada în care a antrenat în Golf și despre fotbalul juvenil.

,,Am început munca acum 2 luni de zile, mai exact la 1 octombrie la FC Voluntari, am preluat echipa de la grupa 2007, U16, și pot spune că sunt încântat de evoluția jucătorilor pe care îi conduc în acest moment.

Din 2017 am avut ocazia și șansa să antrenez la echipa din Arabia Saudită la o echipă de U19 și de atunci, deci de atunci m-am întors acasă o singură dată, deci în sezonul în care am fost la Iași, asistentul lui Mihai Teja, în tur și cu Mircea Rednic în retur, deci am avut 4 ani compleți în Arabia Saudită.

Sunt bucuros și pot să spun că am ocazia să antrenez juniori în România și să fac diferența dintre nivelul fotbalului juvenil din Arabia Saudită și România. Așteptam cu nerăbdare această provocare pentru că noi mereu am spus că noi, cei care am avut o activitate destul de durabilă, mă refer la anii când am jucat în Liga 1, eu cred că am jucat 13 sau 14 ani în Liga 1. În primii mei 10 ani din Liga 1, am jucat 4 ani la Moreni și 5 ani la Dinamo, deci am schimbat doar două echipe în 9 ani.

Apoi, după ce m-am întors din Elveția, am jucat și la Bacău, am fost la FC Argeș și la FC Brașov. Întotdeauna mi-am spus că chiar dacă nu am avut șansa să antrenez în Liga 1 în România, am spus că într-o zi mi-aș dori să merg la un club care mă vrea la juniori pentru ca cunoștințele mele ca jucător să le las în România și nicidecum în Arabia Saudită.

Am acum această posibilitate, pot să spun că sunt încântat de progresul jucătorilor mei, după 2 luni de zile și eu cred că toți jucătorii care au jucat în Liga 1 nu trebuie să se ferească să meargă la juniori, pentru că și aici sunt satisfacții, nu neapărat materiale, dar din punct de vedere profesional este o experiență inedită și mă simt foarte bine văzând progresul copiilor. Dacă mâine sau peste șase luni plec de la Voluntari, plec cu inima împăcată că acești copii au învățat ceva de la mine”, a spus Grigore Sichitiu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -