Hai hui în timp, primul film de fantezie produs în România: “Efecte speciale la fel ca la Hollywood”

Cornel Stanciu producătorul „Hai hui în timp” și doi dintre actorii principali, Cristi Gurlui și Maya Stanciu, au fost prezenți în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 30 noiembrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre filmul „Hai hui în timp”.

Prezentând aspecte inspirate din realitate, „Hai hui în timp” este primul film românesc de aventură, plin de fantezie, umor și mister destinat atât celor mici, cât și celor mari. Primul film autohton filmat în seturi virtuale create de la zero, „Hai hui în timp” beneficiază de cea mai nouă tehnologie în domeniu, având cele mai multe efecte speciale realizate pentru un lungmetraj în cinematografia românească.

„Este un film cum nu a mai fost altul din 1989, din foarte multe puncte de vedre, este o o comedie fantastică, dar care atacă și niște probleme cu care se confruntă familiile de zi cu zi, mai ales în centre urbane mari, acest probleme trate într-un mod diferit prin intermediul acestui film cu totul și cu totul special. Nu spun asta doar eu, sunt părerile majorităților persoane care au fost la premieră și care au fost pe lângă noi în acest proiect timp de patru ani de zile, prima zi de filmare fiind pe 23 august 2018 și am încheiat pe 20 iulie 2020 filmările, abia după aceea am intrat în perioada de post producție.

Alături de mine se află doi copii actori care interpretează roluri principale în acest film. În 2019 am intrat în panică pentru că ei începuseră să-și schimbe fizionomia și aveam să-mi dau seama că aveam o mare problemă, bugetul era cel care a fost la vremea respectivă insuficient și nu știam cum să rezolvăm.

Am reușit datorită celor care au pus umărul la realizarea acestui proiect să ajungem la final, un final fericit, un film cum am mai spus unic în peisajul cinematografic românesc, după 1989. Ne bucurăm cu toți de acest lucru. Vă invităm la film pentru că este cu totul și cu totul special!

A fost un proiect greu din toate punctele de vedere. Mă uit la acești doi copii care sunt alături de mine și îmi dau seama ce mult timp a trecut, ce pericol a fost practic cu acest proiect.

A fost o perioadă de trei luni pentru casting, dintre care șapte tineri au fost aleși pentru rolurile principale, iar restul 300 pentru figurație. Pe platourile de filmare acești tineri s-au comportat ca niște adevărați profesioniști veritabili și au avut și de învățat de la actorii noștri sacri ai cinematografiei românești, cum ar fi: Bebe Cotimanis, Manuela Ciucur, Gabriel Spahiu, Virginia Rogin și alții. Din foarte multe puncte de vedere au avut de câștigat, dar pur și simplu mi-a fost frică ca acești copii să nu-și vadă rodul muncii lor. A fost temerea principală și practic ne-a dat puterea să continuăm, să luptăm, să mai găsim uși la care să batem și uitați că într-un final am reușit”, a spus producătorul Cornel Stanciu la Radio Sport Total FM.

Cel mai bun film fantasy românesc de după 1989

„Hai hui în timp” prezintă o lume în care părinţii nu mai petrec suficient timp alături de copii, aceştia vor face orice să recâştige acest lucru preţios. Cei cinci prieteni, Maria, Ioana, Mihai, Radu şi Andrei, vor porni într-o aventură plină de farmec unde, alături de noii lor amici dintr-o lume fantastică din trecut, Ain şi Ara, vor reuşi cu inteligenţă să îşi atingă ţelul. Inspirat din realitatea cotidiană, spectatorii vor retrăi alături de personajele din film momente pline de amuzament într-o poveste captivantă atât pentru întreaga familie.

„Din punctul meu de vedere acești ani au fost mirifici și superbi. Am avut parte de o experiență pe care nu cred că mulți copii au avut norocul să o aibă. Mi-au lipsit foarte mult platourile, se crease o comunitate, tot felul de chestii. Sincer dacă m-aș putea întoarce în timp, n-aș schimba absolut nimic, totul a fost perfect”, a spus actrița Maya Stanciu.

Cristi Gurlui: “Personajul meu îl înfrânge direct pe Bebe Cotimanis”

„A fost o experiență foarte frumoasă. Mă simt onorat să joc într-un film, pentru că este unic ca un tânăr de vârsta noastră, aproximativ 10 ani atunci, ca să joci într-un film din România este o onoare, mai ales să joci alături de artiști consacrați, de actori minunați. Personajul meu de altfel îl înfrântă direct pe domnul Bebe Cotimanis, numele lui în film fiind Detescu. Pe platou s-au creat relații între noi, a fost o experiență frumoasă și sper să se continue aceste proiecte”, a spus actorul  Cristi Gurlui.

Producătorul filmului, Cornel Stanciu, ne asigură că pe parcursul filmului sunt foarte multe efecte speciale la fel ca în filmele de Hollywood. O producție AEPF, filmul „Hai hui în timp” este distribuit de Vertical Entertainment din 1 decembrie, iar din 2 decembrie în cinematografele din toată țara.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -