Grigore Sichitiu: “Am stat peste 15 ani în Golful Arabiei. Am antrenat în șapte țări arabe”

Grigore Sichitiu, fostul mare antrenor care a avut performanțe mai ales în zona arabă și care a fost unul dintre primii tehnicieni care a lucrat în Golf, a fost prezent în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Execuții Matinale” din 30 noiembrie, pentru a discuta cu realizatorii Gabriel Maricescu și Daniel Nazare, despre viața în Golf și fotbalul arab.

„Am auzit un conducător care spune că el știe sigur cine va câștiga Campionatul Mondial de fotbal, eu n-am auzit nimic sigur în fotbal, iar de aceea uitați câte surprize pe care nimeni nu putea să le anticipeze.

Nu am decât 15 ani în Golful Arabiei. Am antrenat în șapte țări arabe, cunosc Oranul forate bine. În Qatar am arbitrat cu bietul Costică Ștefănescu, Dumnezeu să-l odihnească! În 1991 am și câștigat Cupa Qatarului cu Oacra, o echipă care nu câștigase niciodată. Partea interesantă a fost că după ce am câștigat ne-au chemat într-o sală de sport și am sărbătorit dându-ne un pepsi, iar bietul Costică mi-a spus: ‘Dacă eu câștigam cu Craiova, în patru județe erau pline de beți. Ăștia ne dau pepsi.’

Și pe mine m-au surprins foarte multe lucruri în Qatar, cu toate că ei spun că sunt o țară mai deschisă decât o țară ca Arabia Saudită. Este deschisă pentru că fostul lor ministru de externe a fost întrebat de ce pe teritoriul Arabiei Saudite nu există niciun lăcaș creștin. În toate celelalte țări am fost de Paște și de Crăciun la biserica anglo-saxonă sau alte confesiuni. El a spus că nu recunoaște această religie. Dacă vă aduceți aminte că și prințul moștenitor al Arabiei Saudite – Mohammad bin Salman, a spus că vrea să facă o moschee la Moscova și nebunul de Putin i-a spus că vrea să facă o biserică ortodoxă la Riad, iar apoi Mohammad bin Salman i-a spus că nu recunoaște religia, iar atunci și Putin i-a răspuns că nici ei nu recunosc religia musulmană. O singură dată îi dăm dreptate și noi lui Putin”, a spus Grigore Sichitiu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -