Claudiu Bumba, jucător cu 3 selecții pentru România, vrea să-și ia cetățenia maghiară și să joace la naționala Ungariei

Claudiu Bumba, jucător la Kisvarda în Ungaria, vrea să-și ia cetățenia maghiară și să reprezinte Ungaria, deși are 3 meciuri amicale la naționala de seniori a României.

Fotbalistul român născut la Baia Mare spune că ia în calcul să joace pentru Ungaria, iar pentru asta a făcut deja demersurile pentru a obține cetățenia maghiară. Totodată, Bumba, care a debutat în 2012 la naționala României, a declarat că selecționerul Ungariei s-a interesat de eligibilitatea acestuia.

„După ce am plecat în Israel am mai fost chemat de 3-4 ori, dar nu am avut șansa să joc. Am stat doar pe bancă. Poate dacă aveam șansa 5-10 minute să demonstrez ceva, poate să ți se schimbe destinul, să pleci altundeva, să te vadă cineva. Nu a fost să fie.

Nici acum nu e târziu, dacă vom continua pe aceeași pantă ascendentă și vom fi între primele 3-4 echipe din Ungaria, voi juca și voi da goluri, bănuiesc că vor fi ochii îndreptați și spre mine.

Dacă nu, asta e, poate o să-mi iau și eu cetățenie aici și se vor uita ungurii la mine. Nu glumesc, antrenorul lor a fost la un meci și a întrebat de mine, dacă am actele. Încă nu le am, dar îmi doresc să-mi iau cetățenie. Selecționerul italian a fost, da. Ei mai au jucători naturalizați, sunt deschiși la chestia asta.

Am demarat procedurile pentru cetățenie. Mi-e mult mai ușor, am o străbunică de acolo și-mi va fi mai ușor să iau cetățenia.

Îmi doresc să joc pentru România, dar dacă nu am nicio șansă și voi fi chemat aici… Îmi doresc și eu să joc pentru o calificare, poate penru un EURO. Sunt apreciat, ăsta e un lucru bun pentru mine. Dacă nu am nicio șansă să joc pentru naționala din țara în care m-am născut, asta e”, a spus Bumba, pentru Gazeta Sporturilor.

Fotbalistul în vârstă de 27 de ani a mai jucat pentru FCM Târgu Mureș, AS Roma U19, Hapoel Tel Aviv, ASA Târgu Mureș, Dinamo, Concordia Chiajna și Adanaspor. În prezent, Bumba se află cum contract cu Kisvarda, liderul actualului sezon din prima ligă maghiară.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -