Aurel Țicleanu, fostul fotbalist al Universității Craiova, a intervenit prin skype la radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 20 decembrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre provocările anului 2021, cu bune și cu rele.
,,A fost un an complex, greu, atipic, cu bune și cu rele, e clar că lumea se schimbă, e clar că noi trebuie să ne schimbăm, să ținem pasul. A trebuit să stăm mai mult acasă, a trebuit să țin cursurile online, una este să ai o relație cu studenții și cursanții, iar alta este să prin skype. Cursurile sunt mai greu de predat în online, am văzut acest lucru, una este să îl vezi online și alta este să îl vezi lucrând și să-l poți analiza, să-i vezi deprinderile greșite și să i le poți corecta.
Pe de altă parte, faptul că am stat mai mult acasă, m-a ajutat mai mult să cartea mea, acest proiect greu pe care n-am crezut niciodată. Dacă acum 10 ani îmi spuneai că este greu să scrii o carte despre filozofia fotbalului, să creez un curs de scouting, un curs de fotbal sau un curs despre filozofia fotbalului, m-aș fi îndoit foarte, foarte, tare. La birou era mai greu, unul vine, altul pleacă, colegi și prieteni, și tot felul de proiecte. Izolându-mă acasă, m-am îndepărtat de aceste obiceiuri și așa cum ați văzut, în cartea mea e totuși un efort foarte mare, a trebuit să mă informez, a trebuit să citesc foarte mult, pentru a scrie 2-3 pagini, trebuia să citești o carte, pentru a nu vorbi prosti și ceea ce scrii să fie luat drept bun și se poate baza toată lumea pe ceea ce ai spus tu.
Din punct de vedere al federației în raport cu echipa națională, am un mare regret al ratării calificării pentru că fiind lector la școala de antrenori și având contact cu aceste noi generații de antrenori, îmi doresc foarte mult ca ele să reușească. Vreau să spun că și fotbalul s-a schimbat, deci marii mei antrenori de la un moment dat, mari antrenori care poartă nume de stadioane acum, cred că n-ar mai fi putut să antreneze în realitatea fotbalului de acum, prin complexitatea lui. Principiile au rămas aceleași, numai că fondul de jucători, nivelul, cunoștințele și valoarea, era unul ridicat, iar antrenorii erau axați pe ideea aceasta de a face echipă. Antrenamentele nu erau atât de sofisticate, studiul adversarului și studiul echipei tale nu era atât de amănunțit. Gândiți-vă că echipa mare a Craiovei avea 17 jucători, gândiți-vă că acum cu 17 jucători nu te mai poți bate la titlu, e imposibil”, a spus Aurel Țicleanu la Radio Sport Total FM.
Întreaga declarație poate fi ascultată accesând înregistrarea de mai jos.