INTERVIU | Mihai Adamescu, despre industria de gaming din România

Emisiunea „Generația Smart” a revenit la Sport Total FM vineri, 17 decembrie, de la ora 17:00, alături de realizatorul Cosmin Aioniță.

Invitat special a fost Mihai Adamescu, asociated producer de la Electronic Arts România, acesta a povestit despre începuturile sale în acest domeniu și despre ce înseamnă să lucrezi în echipele responsabile pentru FIFA și NHL.

,,În Electronic Arts sunt de 6 ani, iar în mare parte din am lucrat în FIFA și anume primii 5 ani. În ultimii ani mi-a petrecut munca pe NHL. Pentru că experiența mea cu gamingul nu se rezumă doar la acești 6 ani, pentru că am început de la 19 ani, de atunci de când eram în studenție, am lucrat și pe mai multe funcții și pe mai multe nișe ale industriei, înainte de Electroinc Arts am lucrat pe mobile în companii precum Gameloft. 

Pe vremea când puteam să ieșim afară, când aveam vieți sociale aveam și subiectul acesta de a afla cum am început prima dată să fim atrași de calculator și mulți aveam lucruri în comun. Dacă este să mă gândesc la era primordială, a fost atunci când am primit un joc Tetris, iar apoi când jocurile au devenit un pic mai complexe, lucrurile au început să se alimenteze cu Terminator, casetele acelea pe care le aveam cu toți în case, acele casete galbene. 

Acolo a început pasiunea mea, de la jocurile de bază, de la Tank, la Super Mario, jocurile veneau cu caseta din fabrică, aia care de multe ori nu era galbenă, ci neagră. După ceva timp a devenit un pasionat al achizițiilor de jocuri galbene ce apăreau în târg cu tot ce apărea mai nou, a spus Mihai Adamescu la Radio Sport Total FM.

Întreaga emisiune poate fi ascultată acum și pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -