Anghel Iordănescu: ,,S-a ajuns ca echipa națională să fie refuzată. L-am nominalizat atât pe Dan Petrescu, cât și pe Gică Hagi”

Selecționerul secolului Anghel Iordănescu, a intervenit telefonic la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 3 decembrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre viitorul selecționer al echipei naționale.

,,În primul rând aș vrea să vă spun un lucru inedit, dacă îmi amintesc bine, la prima mea numire ca selcționer, președintele Mircea Sandu, a cerut puteri depline, în a alege singur selecționerul și din ce îmi amintesc, același lucru l-a făcut în două rânduri și cu alți doi selecționeri.

Dacă vreți să fiu sincer până la capăt, în ultimul meu mandat la echipa națională, același lucru l-a făcut Răzvan Burleanu, a cerut comitetului executiv să desemneze el secționerul echipei naționale, după plecarea lui Victor Pițurcă. Cred că în momentul de față, lucrurile stau puțin diferit, este adevărat că Răzvan Burleanu l-a numit pe Mihai Stoichiță, director tehnic al FRF, iar comisia tehnică să aducă în prim-plan numele selecționerului pe care echipa națională îl propune pentru următorul mandat. Același lucru s-a întâmplat și cu Răzvan Contra și din câte înțeleg același lucru s-ar fi întâmplat și cu Mirel Rădoi, și probabil în momentul de față același lucru va fi și cu viitorul selecționer al echipei naționale.

Am acestă tărie să cred în antrenorii din fotbalul românesc. Cred cu tărie maximă, că avem de unde să alegem, avem nume mari, avem antrenori valoroși și putem avea un selecționer foarte bun la echipa națională, în viitorul mandat. S-a discutat cu Gică Hagi, s-a discutat deja cu Răzvan Lucescu, s-a discutat deja cu Dan Petrescu, ceea ce sunt uimit și nu îmi vine să cred, este că s-a ajuns ca echipa națională să fie refuzată. Pe vremea când am devenit antrenor și ulterior, echipa națională avea o altă perspectivă și altfel se vedeau lucrurile la nivelul echipei naționale.

L-am nominalizat în repetate rânduri, atât pe Dan Petrescu, cât și pe Gică Hagi, dar și alte nume, consider că sunt reprezentativi la ora actuală în fotbalul românesc”, a spus Anghel Iordănescu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -