Vlad Mihalache si Mircea Purcaru au fost prezenți în studioul Sport Total FM

Sportivul Vlad Mihalache, împreună cu antrenorul său de la Aqua Sport – Mircea Purcaru, au fost prezenți în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 11 iulie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre preformanța de a obține titlul de vicecampion european 200 metri fluture.

 

 

“Din experiența mea acumulată, din experiența altor sportivi și din experiența altor antrenori, știam întotdeauna că dacă ești perseverent pentru a munci pe o perioadă lungă de timp, rezultatele vor veni la un moment dat. Întotodeauna am fost convins de asta și am fost convins și atunci. Muncă, muncă și iar muncă, știam că putem să fim perseverenți în muncă și într-un final munca a dat rezultate.

Depinde din ce unghi privim problema. Dacă ne uităm strict la nivelul competiției, aurul era un loc accesibil, diferența dintre Vlad și terenul de pe locul 1 a fost de 0.3 secunde, la o probă de 200 de metri 0.3 secunde nu reprezintă o diferență semnificativă. Exact, nu este nici măcar un braț. Dacă vă uitați pe filmare, o să observați că Vlad a venit foarte bine din urmă pe ultima sută de metri, avea tăria și energia să-l depășească, însă dacă privim lucruruile de unde eram anul trecut și unde suntem acum, putem să ne declarăm foarte mulțumiți de acest loc 2.  

Așa cum le-am spus tuturor după cursă, am câștigat locul 2, nu am pierdut locul 1, cel de pe primul loc era și cu un an mai mare, iar la această vârstă contează chiar și diferența de un an, practic putem spune că suntem foarte mulțumiți de ceea ce am realizat și eu nu am nicio urmă de regret că nu am reușit să ajungem pe locul 1”, a spus antrenorul Aqua Sport – Mircea Purcaru.

Chiar dacă a pierdut la “mustață” titlul de campion european, Vlad Mihalache este mulțumit și cu locul 2

“Așa este! Și eu sunt foarte mulțumit de probă! Am răgușit țipând la colegii mei, bucurându-mă pentru ei și trăind momentul. La început nu mă antrenam cu alt cineva, dar după aceea am trecut la Mircea”, a spus Vlad Mihalache.

Sportivii Aqua Sport se pregătesc de Jocurile Olimpice 

Antenorul clubului privat de înot Aqua Sport – Mircea Purcaru, a anunțat în cadrul emisiunii că sportivii se pregătesc intens pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

“Sunt aproximativ 7 ani de zile de când îl antrenez pe Vlad. El este și cel mai mare sportiv al clublui ca și vârstă, și este ca și normal că cei mai mari sportivi ca și vârstă să aibă cele mai bune rezultate la nivel european. El are 17 ani, însă mai avem și alți sportivi care vin din urmă și trebuie să ne concentrăm și pe cei mici să-i ajutăm să crească cât mai mult. Noi ne mai concetrăm și pe sportivii mai mari care ne concentrăm să-i ducem la Olimpiadă. Am spus de acum 3 ani că obiectivul meu este să ne calificăm la Paris în 2024, mai avem un an de zile să o facem și încercăm să facem tot ce ține de noi să ne îndeplinim acest obiectiv”, a spus Mircea Purcaru la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -