Viorica Viscopoleanu a fost invitată la Sport Total FM. Poveștile campioanei olimpice la săritura în lungime

Viorica Viscopoleanu a fost invitată telefonic la emisiunea “Trafic Sport”, moderată de Horațiu Sima și Răzvan Toma, unde a vorbit despre cariera sa impresionantă.

Viorica Viscopoleanu este unul dintre numele de legendă ale atletismului românesc. Ea a câștigat medalia de aur la săritura în lungime la Jocurile Olimpice din 1968.

Fosta sportivă a făcut furori la proba respectivă în anii ’60 și la începutul anilor ’70, reușind să stabilească și un record mondial la săritura în lungime: 6.82 metri, tot la acea Olimpiadă din 1968, din Mexic.

În direct la Sport Total FM, Viorica Viscopoleanu a povestit, printre altele, că a început să practice sportul de performanță abia la 17 ani.

Totuși, acest lucru n-a împiedicat-o să cucerească medalii la Jocurile Olimpice și Campionatele Europene și să devină o legendă a sportului românesc.

“Am început sportul când eram la școală. A venit profesoara de sport la noi. Nimeni nu voia să se înscrie la un cros de 1 Mai și atunci i-am spus că mă înscriu eu. Am plecat la concurs, am câștigat și așa am rămas la atletism.

Eu făceam la școală volei și gimnastică. La crosul respectiv, a venit la mine un antrenor și m-a întrebat dacă nu vreau să fac atletism. Și așa am ajuns la atletism, pe vremea când aveam 17 ani.

Tot atunci le urmăream pe fostele sportive sărind la groapa cu nisip, antrenându-se la săritura în lungime. La primul meu concurs am sărit 4 metri și așa am rămas la săritura în lungime. M-am dedicat probei respective. Bineînțeles, am făcut și alte probe ajutătoare, precum alergarea și viteza.”, a spus Viorica Viscopoleanu, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral cu Viorica Viscopoleanu:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -