Mario Marinică, selecționerul român al Liberiei, a fost invitat la Sport Total FM: “Am început în Anglia, în 1993”

Mario Marinică a fost invitat la emisiunea “Fluier final”, unde a vorbit despre povestea sa inedită din lumea fotbalului.

Antrenorul de 59 de ani a devenit în luna februarie a acestui an selecționerul echipei naționale a Liberiei. Anterior, Marinică pregătise selecționata statului Malawi. 

Mario Marinică a plecat să studieze fotbalul în Anglia, la începutul anilor ’90, și a avut oportunitatea să lucreze în cadrul mai multor cluburi britanice răsunătoare, în frunte cu Arsenal și Chelsea.

“Practic, am început la Leyton Orient în 1993, am lucrat acolo până în 1998, când mi-am luat licența PRO. Am devenit practic instructor de antrenori, lector pentru antrenori. Așa am ajuns să lucrez pe la Arsenal și pe la multe alte cluburi din Londra, inclusiv la Chelsea, Crystal Palace, Brentford, Watford și Fulham.”, a spus Mario Marinică, la Sport Total FM.

De-a lungul carierei, Marinică a ocupat diverse funcții: de la antrenor la echipe de juniori și scouter la seniori, la director tehnic și selecționer.

În 2021, românul a ajuns să lucreze la naționala statutului Malawi, ca director tehnic. Ulterior, Mario Marinică a preluat postul de selecționer.

“Este dificil, dar ai niște ajutoare destul de mari, prin faptul că toți sunt foarte determinați, sunt pregătiți să experimenteze și sunt deschiși la nou. Noi am reușit să facem o echipă, chiar dacă nu am avut vedete. Am compensat prin energie, determinare, aportul fizic adus de jucători și o tactică adecvată lor. Așa am reușit să obținem rezultate.”, a continuat Marinică.

Mario Marinică visează să ducă Liberia la Cupa Africii pe Națiuni

Între timp, Marinică a ajuns să antreneze echipa națională a Liberiei, pe care a calificat-o deja în semifinalele turneului preliminar al Cupei Africii pe Națiuni.

“Ei practic au 40 de jucători pe care i-am identificat ca potențiali pentru echipa națională. 40 de jucători care joacă în străinătate. Într-un fel, este și o problemă pentru că, jucând în străinătate la atâtea echipe, era greu să-i aducem și să facem pregătirea.

Am avut doar 3 săptămâni la dispoziție, așa că m-am bazat pe jucători locali. Am avut numai 5 jucători din străinătate. Să vedem ce o să fie în lunile care urmează. În iunie vom avea două meciuri de calificare pentru Campionatul Mondial din 2026.”, a mai adăugat selecționerul Liberiei.

Mario Marinică a vorbit și despre întâlnirea cu George Weah, legendarul atacant de la AC Milan, PSG sau Monaco, care a câștigat Balonul de Aur în 1995, iar până de curând a fost președintele Liberiei.

“A fost o chestie minunată să am oportunitatea să mă întâlnesc cu dânsul, mai ales că în tinerețe eram suporter AC Milan. El era unul dintre jucătorii pe care îi apreciam foarte mult. Nu își aducea foarte mult aminte de România, însă de echipa noastră națională și de jucători români își aduce aminte foarte bine. Normal, pe cei mari ca Hagi, Gică Popescu, Răducioiu sau Dan Petrescu îi știe foarte bine și îi apreciază foarte mult.”, a mai spus Mario Marinică.

Ascultă aici interviul integral cu Mario Marinică:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -