Educația nutrițională, aproape să fie introdusă în școli! Gabriel Toncean, omul din spatele proiectului: “Reacția Ministerului Educației a fost bună”

Gabriel Toncean a fost invitatul lui Daniel Nazare la emisiunea “Liga de Weekend”. Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport (ANS) a vorbit despre proiectul privind introducerea educației nutriționale ca materie în școli.

Copiii ar urma să învețe despre hrana sănătoasă, să interpreteze o etichetă și să deosebească alimentele bune de cele care fac rău. Noua materie, care așteaptă acceptul Ministerului Educației, va avea drept scop principal reducerea obezității infantile din România, care a crescut alarmant în ultimii ani.

Fost președinte al Federației Române de Culturism și Fitness, Toncean a fost cel care a lansat și definitivat proiectul respectiv. El continuă să aibă discuții regulate cu reprezentanții Ministerului Educației în vederea implementării educației nutriționale în programa școlară.

“De mai bine de 5 ani am sesizat că obezitatea infantilă din România este un subiect care trebuie tratat cu mai multă seriozitate. Ca fost președinte al Federației Române de Culturism și Fitness și, în principal, ca tată, mi-a venit ideea proiectului pentru introducerea educației nutriționale în școli. Consider că este un proiect care trebuie susținut și care reprezintă o șansă la viitor pentru copiii noștri.

Reacția reprezentanților Ministerului Educației a fost mult mai bună față de așteptările mele. Am avut mai multe discuții și dezbateri pe această temă, urmând ca săptămâna viitoare să ne întâlnim din nou pentru a vedea dacă și cum se poate implementa acest proiect. 

Nu îmi doresc nicidecum să aglomerez programa școlară care deja este grea și aduce presiune pe copiii noștri. Împreună cu Ministerul Educației vreau să identificăm modalitatea prin care putem să introducem educația nutrițională astfel încât copiii să-și dorească să învețe această materie.”, a spus Gabriel Toncean, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral cu Gabriel Toncean:

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -