Viorel Moldovan: “Fotbalistul român cedează imediat din punct de vedere mental. În străinătate nu te mai ține nimeni în brațe”

Viorel Moldovan consideră că fotbaliștii români nu sunt pregătiți pentru a face față în campionatele puternice din vestul Europei, iar șocul cu fotbalul puternic din străinătate este mult prea mare.

În direct la Sport Total FM, fostul mare internațional a vorbit despre viitorul său ca antrenor și despre problemele ce vizează fotbalul românesc.

“Această inerție e de mult timp, suntem purtați de această inerție. Echipele de club au de suferit și nu au avut participări în cupele europene, plus și la nivel de echipă națională, știm rezultatele obținute, ratarea participării la CM din Qatar. Suferim puțin, să sperăm că poate ne vom reveni și să ne redresăm ușor ușor, să urcăm, să obținem calificări cu echipa națională, să formăm jucători care să plece în străinătate în campionate puternice, în cele mai bune campionate din vestul Europei și să joace constant.

Raportat la fotbalul care se joacă în occident, în primul rând fotbalistul român, din punctul meu de vedere, consider că nu poate să facă față mental, nu are spirit de competiție, asta e primul lucru pe care eu îl constat și cred că nu mĂ înșel. Toți cedează foarte repede, nu sunt obișnuiți cu competiția. Ce înseamnă competiția? Să te bați acolo unde ești cu coechipierul tău pentru a te impune și pentru a-ți câștiga locul în teren.

Fotbalistul român cedează imediat din punct de vedere mental, nu este pregătit psihic pentru acest șoc, impactul cu fotbalul occidental unde este pe viață și pe moarte. Concurența este acerbă, nu te mai ține nimeni în brațe cum te ține aici în România, nu te mai umflă nimeni în presă. Acolo ești singur, pe cont propriu. Poți? Bine. Nu? La revedere! Sunt alții în spate care vin și sunt gata să muște din tine, asta e mare problemă a fotbalistului român”, a spus antrenorul.

Viorel Moldovan a dezvăluit că a avut mai multe oferte de a antrena, dar niciuna dintre ele nu a fost motivantă.

“Am avut un program bine stabilit și încă nu l-am terminat de la care nu m-am abătut, chiar dacă am avut anumite propuneri. Le-am considerat neinteresante și am decis să mai aștept și vom vedea de la vară ce va fi. Dacă era ceva să-mi stârnească interesul și motivația din punct de vedere profesional, ceea ce este foarte important, poate altfel stăteau lucrurile, dar nu a meritat să mă aventurez și să dau curs unei oferte în momentul respectiv.

Când aud cuvântul proiect, am o temere. Vorbim de proiect de fiecare dacă și nimeni n-are răbdare cu tine să mergi până la capăt, imediat ești abandonat, nu ești susținut în momente dificile, pentru că dacă vorbim de proiect, proiectul nu-l faci în 1-2-3 luni, nici măcăr un an, ai nevoie de timp să contruiești ceva, să realizezi ceva”, a declarat Viorel Moldovan.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -