Vasile Stângă: “Din păcate, mă uitam la Dinamo și erau 7 străini în teren, niciun român. Deocamdată, asta e soluția, nu avem alta”

România este reprezentată în cupele europene la handbal de mai multe echipa anul acesta, care au ajuns până în fazele superioare: CSM București (feminin, sferturi de finală în Liga Campionilor), CSM Gloria Bistrița, HC Dunărea Brăila (feminin, semifinale, EHF European League), Dinamo (masculin, optimi de finală, EHF European League) și Minaur Baia Mare (masculin, semifinale, EHF European Cup).

Vasile Stângă a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre parcursul echipelor de club în Europa, dar și despre play-off-ul Românie de luna viitoare cu Cehia, pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2025.

“Dacă și CSM București se califică în Final 4 înseamnă că e un an de excepție pentru echipele de club din România. Dacă se califică și Dinamo și Baia Mare la băieți.

Din păcate, mă uitam ieri la Dinamo și erau 7 străini în teren, niciun român. Așa printre picături a intrat Humet care e naturalizat. Asta e, ce să facem, ca să ai performanță în Europa, deocamdată, asta e soluția, nu avem alta. Nu avem deocamdată jucători români care să facă diferența și ați văzut că Stanciuc, care a fost unul dintre cei mai buni la echipa națională nu prinde echipa la Dinamo. Nici măcar în meciurile interne. Ce să mai spunem?

Vă dau exemplu, Ungaria, care are 2 echipe de top, Szeged și Veszprem, dar uitați că jucătorii maghiari joacă la celalalte echipe și naționala joacă la Olimpiadă.

Și aici în România poate că ar fi bine ca jucătorii ăștia de perspectivă sau de echipă națională să joace, dar ei vor să meargă la echipe mari, să câștige mai mulți bani, nu să joace.

Șansele cu Cehia sunt poate 50-50, să fiu așa, mai diplomat. Dar cehii sunt favoriți, părerea mea. Dar nu se știe, BUricea a adus un suflu nou, tineresc. El a fost toată viața lui un tip luptător care a vrut să câștige, a mai insuflat acest spirit de luptă și echiăei. Sper în ziua meciului să aibă o formulă bună, sper să joace și cei care și-au anunțat într-un fel retragerea de la echipa națională, mă refer la Humet și Kuduz, chiar și Negru. Sper să ne calificăm, dar va fi foarte greu. Sunt peste noi, au jucători care joacă în Bundesliga, au interul dreapta care joacă la Dinamo. Cehii, din punctul ăsta de vedere, au jucători peste noi”, a declarat Vasile Stângă.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -