Ioan Ovidiu Sabău visează să câștige Cupa României cu “U” Cluj: “Am găsit un echilibru”

Ioan Ovidiu Sabău s-a arătat foarte fericit după ce “U” Cluj s-a calificat dramatic în semifinalele Cupei României. “Șepcile Roșii” au învins FC Hermannstadt, scor 1-0, cu un gol marcat de argentinianul Federico Anselmo în minutul 90+3.

Clujenii vor juca în semifinale împotriva Oțelului Galați, în deplasare, pe 17 aprilie. În cealaltă semifinală se vor duela Corvinul Hunedoara și FC Voluntari.

În direct la emisiunea “Fluier final”, Ioan Ovidiu Sabău a spus că, pentru “U”, Cupa României rămâne un obiectiv important în acest sezon.

Antrenorul ardelenilor spune însă că principala prioritate va fi menținerea în SuperLiga. Chiar dacă “U” Cluj este pe primul loc în Play-Out, după două etape, Sabău spune că emoțiile retrogradării pot apărea oricând, la orice echipă care pierde minim două meciuri la rând.

“Mai avem un joc până în finală. Cupa rămâne un obiectiv. Am mai depășit un hop important și acum jucăm semifinala. Va fi un meci echilibrat.

Vrem să ne asigurăm, în primul rând, salvarea de la retrogradare. Ăsta e primul obiectiv. Dacă pierzi două jocuri, deja încep discuțiile, încep nemulțumirile. Niciun antrenor nu poate fi relaxat că este salvat de la retrogradare sau că este favorit clar la primul sau al doilea loc din Play-Out.

Trebuie să fii profesionist, să te pregătești în continuare, să fii foarte serios și să tratezi cu respect adversarul și pe tine ca jucător. Să fii responsabil și să îți meriți banii pe care îi iei.

Avem 8 meciuri fără gol primit. E ceva pozitiv, înseamnă că se lucrează foarte bine. Jucătorii fac ambele faze. Am găsit un echilibru în momentul de față.”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, la Sport Total FM.

Sabău a vorbit și despre Anselmo, eroul lui “U” Cluj din partida cu Hermannstadt, introdus pe parcursul reprizei a doua. Antrenorul “Șepcilor Roșii” spune că atacantul argentinian încă nu s-a adaptat sută la sută la fotbalul românesc, însă are mare încredere în el și îl susține necondiționat.

“Schimbările pe care le fac antrenorii sunt tactice întotdeauna. Dacă ei intră așa cum trebuie, sunt schimbări inspirate. Dar jucătorii de pe bancă nu intră întotdeauna așa cum trebuie. De această dată au intrat cum trebuie și au ajutat echipa.

Anselmo a marcat. Atacantul are nevoie să înscrie. Era total lipsit de încredere. Așteptările sunt mari, iar el era foarte afectat că nu avea realizări. Golul ăsta cred că îl va ajuta foarte mult.

Juca bine în liga a doua din Argentina. Pare că are nevoie de mai mult timp să se adapteze. Fiind jucător străin, mi se pare firesc. Dar sunt dispus să-l ajut, să am încredere și să am răbdare. Nu toți jucătorii străini se adaptează repede.”, a mai declarat antrenorul lui “U” Cluj.

Ascultă aici interviul integral cu Ioan Ovidiu Sabău:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -