Valeriu Iftime, exasperat de costurile de la club: “De ce să ai o echipă în Liga 1? E un masochism dus la extrem dacă n-ai șanse la titlu, la o cupă eurpeană”

Valeriu Iftime spune că nu este deloc profitabil să fii patron la un club de jumătatea clasamentului în Liga 1 și că distanța dintre a închide clubul de la Botoșani și a sta la locul 10-11 este extrem de mică.

Patronul grupării moldovene spune că toate costurile au crescut, iar lucrul care-l mai ține în fotbal în reprezintă o provocare personală de a “nu fi fraier într-o lume în care fotbalul vinde”. Totodată, Iftime spune că și-ar dori suporteri pătimași ca cei ai lui Rapid și consideră că dacă ar renunța să mai finanțeze clubul, ar cauza o mare supărare în oraș, chiar și pentru cele doar câteva mii de oameni care vin la stadion.

“Dumincă era o iarnă frumoasă la Botoșani, terenul arată bine, verde, un pic umed, e bun drenajul, nu ca la Cluj. Încercăm să avem un teren bun, să jucăm un meci frumos cu Rapidul. Va fi un teren bun, în condiții de iarnă de nord, cu ninsoare de 3 zile și cu un teren cumva protejat, cu degivrare, cu drenaj, cu tot ce vreți. Dar e iarnă, adică nu poți să-l compari cu unul din sud. Nu-mi mai spuneți de factură de degivrare că mă apucă…

Azi am văzut o factură că mi-au schimbat tariful la utilizarea terenului de fotbal, ăștia cresc tariful de închiriere precum creștea prețul la energie electrică anul trecut. Primăria, da. Nu primim gratuit și plătesc și costurile de întreținere. Avem onoarea de a juca pe stadionul din Botoșani, în rest sunt mulți glumitori pe lângă noi, că Doamne ce iubesc ei Botoșaniul și ce eforturi ar face ca să fim o echipă redutabilă și când n-ai bătut FCSB sau nu ești în play-off, toți ăștia care se cred iubitori de fotbal și au expunere publică, deodată devin supărați foc pe noi. Dar până la urmă mi-am asumat treaba asta, eu prețuiesc echipa asta de fotbal, să spun că avem un lot bun, un antrenor minunat și vreau să duc mai departe proiectul ăsta și sper să stăm în Liga 1 și nu oricum, acolo pe locul 7-8.

Încerc să construiesc ceva, să nu mă fac de râs. N-am descoperit soluția sigură de a face fotbal la Botoțani, spetaculos, să am un buget echilibrat. Dacă am 4,5 milioane de euro costuri, să am 4,2 milioane venituri. N-am reușit și asta mă enervează de mor. De fapt mă mai ține în fotbal challenge-ul ăsta al meu de a nu fi fraier într-o lume în care totuși fotbalul vinde foarte multe ca spectacol, ca imagine.

Marele conflict cu mine în fotbal este următorul: De ce să ai o echipă în Liga 1? De ce? Dacă n-ai șanse la titlu, la o cupă europeană, nicio șansă să faci mai mult, eu zic că e un masochism dus la extrem. Să ai o echipă la locurile 10-13 și să fii și privat… Mă uit la Mititelu, să stai ani de zile, să vii cu bani de acasă, e ceva incredibil. Dar și eu sunt la capătul prostiei umane, locul 7-8 în Liga 1, la ce-ți ajută? Măcar de aș avea stadionul plin, dacă aș avea niște fani ca cei de la Rapid, să vezi ca vin la stadion 500-1000 de oameni și sunt înnebuniți și orașul fierbe pentru fotbal, aș zice că o fac pentru oamenii ăștia. E adevărat că sunt mii de oameni în Botoșani care iubesc fotbalul și îi simt, pentru asta se întâmplă istoria asta a mea să rămân la echipă. Cred că aș aduce o mare supărare dacă aș închide echipa asta, dar distanța dintre a închide și a sta la locul 10-11 e mică tare”, a declarat Valeriu Iftime.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -