Marius Avram îl pune la zid pe centralul George Găman: “Așa ceva n-am mai văzut. Un fost arbitru FIFA să dea dovadă de necunoaștere a legilor jocului”

CFR Cluj a învins Petrolul cu scorul de 5-2, însă anumite faze de arbitraj au fost discutate îndelung de lumea fotbalului, printre care și cea de la golul din minutul 49, a lui Daniel Bîrligea.

Jucătorul campioanei a marcat cu mâna, astfel că golul trebuia să fie anulat. Ovidiu Hațegan, arbitrul din camera VAR, i-a comunicat centralului George Găman să anuleze golul, pentru că a observat hențul, iar o astfel de decizie factuală se ia direct de arbitrul VAR, asemenea offside-ului. Totuși, Găman nu a acceptat și a decis să verifice personal faza, acordând golul CFR-ului.

Marius Avram a explicat, în direct la Sport Total FM, că Găman a comis o eroare gravă și că a dat dovadă de necunoaștere a legilor jocului.

“Se precipită un pic lucrurile și normal că apropiindu-se finalul sezonului regular, apar situații mai multe, tensiune mai mare, importanța fazelor crește. Orice greșeală acum poate să însemne că una dintre echipe se califică sau nu în play-off. Și astea sunt motive care duc în fiecare an la o creșetere a numărului și importanței greșelilor arbitrilor.

Ceea ce se întâmplă totuși în ultimele etape, eu n-am mai văzut, vă spun, mă refer inclusiv la discuția între Găman și Hațegan de la meciul CFR – Petrolul, pe care n-am mai văzut-o nicăieri în România și nicăieri în străinătate, am căutat un precedent pentru fazele de genul acesta, care sunt faze care se decin în cabina VAR, ca offside-ul, arbitrul să zică “nu, domne, nu, mă duc eu sa văd” și indiferent ce zici tu, eu decid că nu, dintr-o necunoaștere a legilor jocului.

Deci un arbitru care a fost FIFA pur și simplu să dea dovadă de necunoaștere a legilor jocului, neștiind că mâna, chiar dacă e lipită, atunci când se dă gol, golul se anulează. Pur și simplu nu știa asta. De acolo a pornit întreaga dicuție, Hațegan îi repeta că decizia e factuală, el o ia, i-a atins mâna, chiar dacă e lipită, se anulează golul. Iar Găman zicea că nu, că dacă e lipită înseamnă că golul nu se anulează. Vă dați seama? O necunoaștere a legilor jocului”, a declarat Marius Avram.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -