Va câștiga Argentina Cupa Mondială la ultima prezență a lui Lionel Messi?

Selecționata Argentinei s-a numărat mai mereu printre favoritele la câștigarea Cupei Mondiale. După titlurile din 1978 și 1986 și finalele pierdute în 1990 și 2014, „pumele” au din nou șanse reale să câștige titlul mondial. Argentinienii vor fi foarte motivați la această întrecere după ce liderul din teren, Lionel Messi, a anunțat că aceasta este ultima Cupă Mondială la care va participa.

Ultima Cupă Mondială pentru Lionel Messi

Au trecut 18 ani de când Messi a devenit cel mai tânăr fotbalist care a reprezentat Argentina.  Dacă la Barcelona și PSG, echipele pentru care a evoluat în Europa, trofeele au venit pe bandă rulantă, la echipa națională acestea au apărut mult mai târziu. A fost nevoie ca Messi și Argentina să piardă 3 finale înainte de a adăuga în vitrină trofeul Copa America în 2021. Bucuria a fost cu atât mai intensă cu cât finala câștigată cu 1-0 în fața marii rivale Brazilia s-a disputat pe legendarul stadion Maracana din Rio de Janeiro.

De-a lungul spectaculoasei cariere, Messi a participat la 4 Cupe Mondiale, cea  mai bună performanță fiind finala pierdută cu Germania în 2014. De altfel, germanii au oprit de 3 ori Argentina (sferturi în 2006 și 2010 și finală în 2014). În 2018, Argentina a fost eliminată în optimi de viitoarea campioană, Franța. În cele 19 meciuri jucate în această competiție, „Puricele” a marcat de 6 ori și a oferit 5 asisturi. De altfel, el figurează și la ediția din acest an printre favoriții la câștigarea titlului de golgheter, cu cota 15.00 la pariuri sportive.

La începutul lunii octombrie, Messi a anunțat că întrecerea din Qatar va fi ultima Cupă Mondială la care va participa. Chiar dacă nu intenționează să se retragă înainte de Cupa Mondială din 2026, organizată de SUA, Canada și Mexic, când ar avea 39 de ani, el va renunța la echipa națională:

„Este ultima mea Cupă Mondială. Da, cu siguranţă. Mă simt bine fizic, am reuşit să fac o pregătire foarte bună în presezon, ceea ce nu am putut face în anul precedent”, a spus jucătorul într-un interviu televizat.

Atuurile Argentinei la câștigarea Cupei Mondiale din Qatar

După parcursul dezastruos de la Cupa Mondială din 2018, federația argentiniană l-a înlocuit pe Jorge Sampaoli cu Lionel Scaloni, un antrenor tânăr, fost internațional argentinian. Acesta a adus un suflu nou, a instaurat disciplina în cadrul lotului și a reușit să câștige Copa America și Finalissima (Cupa Campionilor CONMEBOL – UEFA). În plus, deși a terminat pe locul al doilea preliminariile pentru calificarea la Cupa Mondială, Argentina nu a cunoscut înfrângerea în cele 15 meciuri disputate. Scaloni a reușit să impună o colaborare strânsă între grupul jucătorilor cu mare experiență (Messi, Di Maria, Otamendi) și jucătorii mai tineri.

Dacă apărarea Argentinei este una decentă, bazată pe portarul Emiliano Martinez (Aston Villa), Marcos Acuna (Sevilla), Nicolas Tagliafico (Lyon), Nicolas Otamendi (Benfica), Cristian Romero (Tottenham) și Gonzalo Montiel (Sevilla), forța echipei este dată de compartimentul median unde strălucesc Rodrigo de Paul (Atletico Madrid), Leandro Paredes (Juventus), Guido Rodriguez (Betis Sevilla) și Giovani Lo Celso (Villareal). Lionel Messi și Angel Di Maria sunt titulari incontestabili în atacul „pumelor”. Lor li se pot alătura Lautaro Martinez (Inter Milano), Julian Alvarez  (Manchester City), Angel Correa (Atletico Madrid) sau Paulo Dybala (AS Roma).

La pariuri sportive, Argentina primește cota 7.50 pentru a câștiga titlul mondial. Statutul de favorită este întărit de cota 3.75 pentru prezența „pumelor” în finală și de cota 2.85 pentru prezența pe podium. Favoriții pentru a se impune în Qatar, conform cotelor disponibile în ofertele de pariuri Cupa Mondiala, sunt fotbaliștii brazilieni, cu cota 5.00. Franța, campioana mondială în exercițiu, primește cota 7.50, iar cu șansa a 4-a, cu o cotă 9.50, pleacă Anglia, selecționata cu cea mai mare valoare de piață.

Parcursul Argentinei la Cupa Mondială din Qatar

Argentina a fost distribuită în Grupa C, alături de naționalele Poloniei, Mexicului și Arabiei Saudite. Sorții au fost blânzi cu echipa sud-americană, aceasta beneficiind de un traseu relativ ușor pentru a accede în semifinale.

Chiar dacă Polonia și Mexicul sunt formații care pot produce surprize, Argentina ar trebui să câștige grupa la pas. Europenii se bazează pe talentul și experiența lui Robert Lewandovski, dar aventura precedentă (2018) a demonstrat că acest factor nu poate fi decisiv dacă nu este dublat de o echipă competitivă. La rândul său, Mexicul are un lot destul de subțire, puțini dintre fotbaliștii săi activând la echipe consacrate (Andres Guardado la Betis Sevilla și Erick Gutierrez la PSV Eindhoven).

Cel mai probabil, argentinienii vor câștiga grupa și vor întâlni în optimi a doua clastă din grupa Franței, Australiei, Danemarcei și Tunisiei. În sferturi, posibilii adversari sunt Anglia, Țările de Jos, Senegal sau Țara Galilor.

Cotele afișate pot suferi modificări.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -