ULTRA RACE ROMÂNIA – Un traseu de 250 de kilometri, în decurs de 7 zile

În perioada 9-17 august 2021, are loc la Buzău o cursă unică, ULTRA RACE ROMANIA.

Concurenții trebuie să parcurgă un traseu de 250 de kilometri, în decurs de 7 zile. Este o provocare, extremă, pentru toți participanții.

Evenimentul este organizat de Ultra Race România în sprijinul copiilor cu autism.

În această cursă de anduranță vor porni 14 participanți din toată lumea, dintre care doar 4 din România.

Astăzi, am avut ocazia să vorbesc cu unul dintre participanți. Cosmin Răileanu, este un cunoscut anteprenor local din mun. Rămnicu Sărat. El a descoperit pasiunea pentru alergat cu ani în urmă și până acum a participat la mai multe curse.

,,Întotdeauna plec fără un plan bine stabilit, mă bazez și pe pregatirea mea fizică, dar contează foarte mult partea mentală, 70%. Îmi calculez  caloriile, timpul, proviziile. Îmi place să fac lucruri extrem de grele, sunt o provocare pentru mine. Știu că sunt super-ambitios.

Nu am văzut traseul, nu știu ce mă așteaptă, dar nici nu trebuie să știu. De multe ori îmi este și frică să mă bucur. Am alergat 30 de kilometri cu tălpile pline da bătături, am adormit alergând, m-am ratacit în munți…

Vreau să termin cursa în siguranță, să îmi depăesc limitele”, a declarat Raileanu Cosmin, pentru Sport Total FM.

Pentru concurentul din Râmnicu Sărat, cursa nu este este o provocare, ci și o lecție de supraviețuire și o depășire a limitelor fizice și psihice.

,,Au emoții mai mari ca mine…”

,,Tati să te întorci cu bine, important este să fim sănătoși, pentru că vor mai fi și alte concursuri la care să te duci”

,,Ce mă motivează? Orice pare imposibil de realizat.
Când toți spun că nu se poate sau ca este greu, parca atunci ma activez”, a mai adăugat Cosmin Răileanu.

Fiecare concurent își va transporta singur, nu doar proviziile alimentare, ci și schimburile vestimentare și sacul de dormit. De asemenea, participanții trebuie să-și prepare și să consume amestecuri de alimente și băuturi pentru perioada celor 7 zile, cu un minim de 2.000 de calorii pe zi.

Traseul începe din localitatea Siriu și se termină la Scorțoasa – Vulcanii Noroioși.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -