Tibi Ghioane, întrebat dacă s-ar întoarce azi la Kiev: “Au fost situații și când jucam noi, în 2004 am prins Revoluția Portocalie chiar pe teren”

Tiberiu Ghioane, fostul internațional român care a evoluat timp de 10 sezoane la Dinamo Kiev, a vorbit pe larg, la Sport Total FM, despre situația actuală din Ucraina, dar și despre experiențele pe care le-a trăit în perioada 2001-2011, când a jucat în capitala Ucrainei.

Întrebat dacă i-ar fi teamă să se întoarcă azi la Kiev, dacă ar fi fotbalist, Ghioane spune că astfel de situații tensionate au avut loc și atunci când el evolua pentru Dinamo Kiev.

“Au fost astfel de situații și în perioada în care noi jucam acolo. În 2004, Revoluția Portocalie am prins-o chiar pe teren. Jucam acasă cu AS Roma, a început să ningă și l-a pauză ne-au dat și o minge portocalie, ne-a ținut noroc și am câștigat 2-0. Cu Iușcenko mai am o amintire, tot în play-off de Champions League cu Spartak Moscova, am câștigat de 2 ori cu 4-1 și a venit în vestiar să ne felicite, era foarte fericit, fan Dinamo Kiev”, a spus Tiberiu Ghioane.

Fostul jucător al lui Dinamo Kiev spune că nu a observat ura dintre ucrainieni și ruși în anii 2000.

“E opțiunea ucrainienilor (n.r.: în ceea ce privește policita). La TV, la minut se schimbă stirile. Dar chestia asta cu Rusia… Ultimul Campionat Mondial a fost în 2018 în Rusia și țin minte că au participat toate țările, nimeni n-a boicotat. Acum am văzut că ar trebui să fie finala UCL acolo, dar cred că va fi mutată de data asta, am citit că va fi la Londra.

Eu am fost la sfârșitul anului la Kiev, la cursuri. Sunt băieți din Rusia, din Letonia, din Ucraina, se vorbește limba rusă. În anii 2000, când am mers cu Florin la Kiev, ne-au cerut să învățăm rusă, nu ucraineană, atunci parcă nu erau atât de învrăjbiți unii împotriva celorlalți. Ei ne-au sugerat să vorbim rusă, nici nu s-a pus problema să învățăm ucraineană”, a spus Tiberiu Ghioane.

Întreaga discuție poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -