Răzvan Raț, despre situația din Ucraina: “De 8 ani încoace s-a tras tot timpul. N-am mai fost la Donețk din 2013, mi-am luat gândul de la investițiile de acolo, milioane de euro”

Răzvan Raț, fostul fundaș al naționalei României, dar și 10 ani jucătorul în Ucraina, la Șahtior Donețk, într-o zonă măcinată de conflicte politice și militare, a vorbit, în direct la Sporta Total FM, despre situația de acolo.

Raț spune că ține legătura cu oamenii din Ucraina și crede că sportul din țara vecină va fi afectat cu siguranța din cauza confictului ce capătă proporții mari în aceste zile.

“Situația e cea descrisă în presă, fiecare vede lucrurile și ceea ce se întâmplă din unghiuri diferite, nu aș vrea să mă bag în detalii, nici nu cred că e cazul și adevarul, noi cei de aici și alții din jur, nu cred ca o să-l aflăm niciodată.

N-am discutat în jurul fotbalului, dar ce este important e faptul că va fi afectat cu siguranță. Nu s-a discutat dacă va fi întrerupere de campionat, nu era nicio informație în legatură cu Șahtior sau cu Dinamo Kiev în ceea ce înseamnă cupele europene. Mai departe greu de spus, toate aceste vești sunt, să spunem asa, vin una după alta și de la o zi la alta se pot schimba foarte multe.

Sunt lucruri care afectează sportul, dar e greu de spus ce se va întâmpla, nu cred ca va fi liniște in următoarea perioada pentru sport”, a spus Răzvan Raț.

Fostul fotbalist a dezvăluit că are proprietăți de milioane de euro în Donețk, dar că și-a luat gândul de la ele. Raț nu a mai fost în orașul unde a jucat timp de 10 ani din momentul în care a fost transferat la West Ham, în 2013.

“Din pacate, am investiții în Donețk, dar eu mi-am luat gândul de la ele. Ca să fiu sincer, din 2014 și până în momentul ăsta nu s-a oprit niciodată acel război care a fost un pic mocnit, dar s-a tras tot timpul de 8 ani încoace, nu s-a oprit niciodată, n-a fost liniște. Am avut tot timpul oamenii cu care vorbeam de-a lungul anilor și tot timpul sunau alarmele, se auzeau tot felul de explozii.

N-am mai fost la Donețk din 2013, de când m-am transferat de la Șahtior la West Ham. De atunci există oameni care se ocupă de fostele mele investiții de acolo, să le zicem asa. Nu mi le-a luat nimeni, am avut prieteni cărora le-au fost luate proprietățile la un moment dat sau închiriate cu forța.

Din păcate nu cred că o să ajung la Donețk, dar nu mă mai gândesc la asta, Iau situația ca atare și sunt trecute la pierderi, e vorba de câteva milioane de euro”, a explicat Răzvan Raț.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -