Victor Becali: “Nu depunctarea este soluția bună”. Ce propune impresarul pentru rezolvarea situațiilor privind neplata jucătorilor

Victor Becali a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre situația în care se află mai multe echipe, care-și plătesc cu întârziere jucătorii și despre cum ar putea LPF și FRF să ofere un set de reguli pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple pe viitor.

Impresarul spune că Justin Ștefan, secretarul general al LPF, nu are un cuvând decisiv în această problemă pentru că puterea este la FRF, care trebuie să stabilească clar regulamentul.

“Am să vă spun un singur lucru, Justin Ștefan este, în drept sportiv cel puțin, e un foarte bun profesionist. Și o spun cu mâna pe inimă, n-am vorbit de ani de zile cu el, dar vă spun pentru că știu cât de mult cunoaște regulamentele. A avut și procese pe la FIFA, la UEFA, omul este bun. N-am niciun interes la LPF, nicăieri. Dar cum se poate rezolva? Prin reguli clare.

Trebuie să prezinți un buget la începutul anului, niște garanții, să oprească LPF din drepturile TV… Sunt diverse modalități, nu știu care poate fi acum cea mai bună, dar nu plătești jucătorul 2 luni de zile? La revedere, nu stai, faci 70 de mii de comisii… Îl auzeam pe băiatul ăla de la sindicat, care el săracul încearcă, se implică, dar nu știu cât de multă putere are pentru că fotbaliștii nu sunt ce-i care îi dau putere.

Regulile trebuie să le facă FRF, LPF poate să hotărască, dar degeaba dacă nu trece prin CeX al FRF, pentru că regulamentul nu-l poate schimba decât federația”, a declarat Victor Becali.

Impresarul e de părere că depunctarea echipelor nu este o soluție viabilă și a vorbit, de asemenea, și despre propunerea de a mări numărul cluburilor în Liga 1.

“Nu e depunctarea soluția bună. La fel se spune și că să facem campionat cu 16 echipe, sunt multe. Îi dăm într-una că “e țara mare”. Păi și ce dacă e țara mare? Asta e forța noastră financiară, atât putem. Ce facem? Ne luăm casă cu 10 camere când noi nu putem să deschidem o garsonieră?!”, a explicat Victor Becali.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -