Tadici îi atacă pe norvegieni: “Au impresia că suntem căzuți din pom și ne salveză ei. Istoria arată că antrenorii români au făcut gesturi eroice fără infrastructură”

Gheorghe Tadici, antrenorul de la HC Zalău, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre incidentul în care a fost implicat recent, în urma căruia a primit 6 etape de suspendare, dar și despre atacul norvegienilor, care au cerut excluderea lui din handbal.

Fostul selecționer a spus că nu poate comenta nimic despre echipa națională, care joacă azi cu Țările de Jos la Campionatul Mondial din Spania, dar a analizat incidentul în care a bruscat-o pe jucătoare Alexandra Vrabie. Tadici e de părere că sancțiunea e nemeritată și a adus în discuție o fază petrecută la Dunărea Brăila, unde antrenorul danez Morten Soubak ținea de mână jucătoare la marginea terenului, la zona de schimbare, pentru a bifa 1 minut în teren, pentru regula U21 introdusă de FRH.

Tadici consideră că acele jucăatoare tinere au fost bruscate psihic pentru că nu sunt lăsate să joace, iar asta le va afecta cariera.

“Cu toată părerea de rău, din păcate nu prea pot să-mi spun părerea la modul real despre echipa națională, pentru că imediat, după cum probabil știti, se autosezizează persoane care consideră că orice afirmație sau orice gest al meu e o ofensă gravă pentru care trebuie să plătesc cu etape de suspendare și amenzi.

Când e vorba de alții, așa-zișii antrenori străini de prin România, care mănâncă o pâine mult, mult mai albă decât în țara lor, nu se sesizează nimeni. Vreau să vă argumentez, pentru că există o campanie dirijată și comandată împotriva mea. Vreau să vă întreb, cum e mai bine: să o ții de mână pe o jucătoare 3 secunde în teren pentru a contoriza un minut de joc la regula Under 21, după care să o scoți afară? Nu e și asta cumva un fel de bruscare psihică? Chiar credeți că nu este afectată? Iar pentru că le atragi atenția că nu joacă ce antrenează de 10 zile, se face caz, ești sancționat cu etape de suspendare, bineînțeles nemeritate.

E vorba de antrenorul de la Bărila, danez, care a fost și pe la echipa Braziliei. Nu s-a sesizat nimeni, fetele alea au fos traumatizate și în mod sigur vor șine minte toată viața lor.

Tadici a ținut-o pe Alexandra Vrabie de mână, care s-a aplecat și pentru că e mai scundă și a făcut un gest energic să-și facă loc, am luat 6 etape și 4000 lei amendă”, a spus Tadici.

Fostul selecționer al României a vorbit și despre antrenorii străini din campionatul românesc care, după opinia sa, jignesc special pentru a destabiliza handbalul românesc. Tadici a vorbit și despre rezultatele mari ale naționalei din istoria recentă, care au fost obținute cu antreori români, dar și despre promovarea Cristinei Neagu la senioare, care, de asemenea, a fost făcută într-unul dintre mandatele sale, la Campionatul Mondial din Franța din 2007.

“Toți acești antrenori străini își permit să vorbească și să jignească antrenorii români. Când vruen antrenor român, oricare ar fi, s-a apucat să jignească un antrenor străin sau să se implice în problemele de handbal ale unei țări. Doar aici în România vin din postura de antrenori liberi de contract, ca să nu zic șomeri, și vin să dea tot felul de lecții, foarte mulți mascați cu inteția de a trage în jos.

Inainte să vorbească domnii norvegieni, intâi să se uite la bârnă din ochii lor, să vadă meciul Norvegia-România din calificările pentru JO sau să dacă finala JO de la Londra, Norvegia-Muntenegru, și după pot să vină să ne dea niște sfaturi, nu lecții, că au impresia că suntem căzuți din pom și au venit să ne salveze. Istoria handbalului feminin recentă arată că antrenorii români au făcut gesturi eroice fără instrastructura lor. Cristina Neagu a lucrat cu 7-8 antrenori, ea a fost promovată în 2007 la Campionatul Mondial din Franța la echipa de senioare și apo la JO de la Beijing de Tadici. Nu au făcut-o alții, cum vor ei să lase impresia. Ea s-a dezvoltat în handbalul românesc cu antrenori români”, a încheiat Tadici.

Discuția integrală este disponibilă mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -