Sorin Dumitrescu, ziaristul agresat în ’92 la un meci din divizia A: “Unii mă țineau, iar alții mă loveau peste picioare”

Pe 02.09.1992, după meciul din etapa a 4-a din Divizia A la fotbal, Inter Sibiu – Sp. Stud., ziaristul Sorin Dumitrescu, trimisul Gazetei Sporturilor, în timp ce se îndrepta spre biroul cu telefon (pe-atunci nu existau mobile) de la stadion pentru a transmite cronica partidei, a fost agresat de o mulțime violentă, lovit și târât pe jos, fiind salvat doar de intervenția promptă a unui sponsor al echipei sibiene, care l-a tras de-acolo și l-a apărat cu propriul corp de atacatori.

În urma acelui incident, a avut loc o acțiune unică, irepetabilă, de solidaritate a întregii bresle jurnalistice sportive. Astfel, la inițiativa APS, pentru restul sezonului nu s-a mai scris nimic în vreun ziar central și nu s-a mai pronunțat vreun cuvânt nici în audio-vizual despre Inter Sibiu, prezentându-se doar casetele meciurilor pe care această echipă le disputa. La 30 de ani de la acel eveniment nefast, impricinatul, invitat în emisiunea Trafic Sport de miercuri, realizată de Răzvan Toma și Cosmin Aioniță, și-a adus aminte cu lux de amănunte de tot ceea ce s-a întâmplat atunci.

„Unii mă țineau, iar alții mă loveau peste picioare, ca să cad la pământ și să mă calce în picioare. Dacă nu intervenea sponsorul de-atunci al lui Inter Sibiu, domnul Nagy, nu știu ce s-ar fi întâmplat cu integritatea mea fizică”, a spus printre altele Sorin Dumitrescu.

Această amintire vine în contextul reapariției violenței pe stadioanele din țară. Toată discuția poate fi ascultată, accesând link-ul de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -