Costică Buceschi: “Poate jucătoarele din România ar trebui să lucreze mai mult sau să meargă să joace în afară. Aici intervine alegerea”

Costică Buceschi a revenit în handbalul românesc ca antrenor principal la Dunărea Brăila, iar în paralel va conduce și naționala feminină a Turciei.

Antrenorul spune că își va duce contractul încheiat cu Federația Turcă la bun sfârșit, până în primăvara anului viitor, modelul de a antrena un club și o națională fiind deja unul consacrat în handbalul modern.

Întrebat despre multitudinea de jucătoare străine care evoluează în România, chiar Dunărea Brăila având un nucleu important, și despre cum handbalistele românce nu primesc șanse de a evolua, Buceschi e de părere că acestea trebuie să lucreze mai mult, concurența fiind puternică, sau să ia în calcul varianta de a evolua într-un campionat străin.

“Cu naționala Turciei rămâne exact cum se întâmplă și cu alți antrenori care lucrează și la echipe de club. În săptămânile EHF, când se întrerup campionatele în Europa, voi pleca la naționala Turciei și voi lucra acolo. Mai am 2 etape până la finalul înțelegerii cu Federația Turcă, prima în octombrie-noiembrie, 2 jocuri de pre-calificări cu Anglia și următoarea este în martie-aprilie, când avem 2 jocuri de calificare cu una dintre echipe clasate pe ultimele 10 locuri la CE din noiembrie.

E foarte simplu (n.r. Cum pot evolua mai mult handbalistele românce). Concurența pe posturi! Poate jucătoarele din România ar trebui să lucreze mai mult și atunci ar avea șanse mai mari să joace. Nu cred că există antrenori din România, indiferent de naționalitate, care să nu folosească o jucătoare dacă este bună și dacă face față cerințelor.

Și mai există o alternativă, dar din păcate nu prea e luată în seamă, să meargă să joace afară. La ora actuală nu mai avem nicio jucătoare care să joace în străinătate și care ar putea fi selecționabilă.

Aici intervine alegerea: să rămâi în România și să n-ai șanse să joci sau să mergi afară poate pe bani mai puțini, să poți juca la o echipă în cupele europene, să joci bine și după să te întorci. Dar e un carusel în care fiecare jucătoare alege în funcție de ce dorințe și preferințe are”, a declarat Costică Buceschi.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -