România, grupă de foc în Nations League! Finalele de baschet 3×3, gata de start pe malul mării!

FIBA 3×3 Nations League – circuitul mondial de tineret și FIBA 3×3 Women’s Series – circuitul mondial profesionist feminin își vor desemna campioanele la Constanța, în arena construită temporar la City Park Mall.

Cele mai bune 32 de echipe de baschet trei la trei din lume, 24 la tineret și 8 la feminin senioare sunt pregătite de startul finalelor mondiale, care vor fi găzduite de Constanța, începând de miercuri, până duminică.

Evenimentul a fost deschis oficial prin conferința de presă, care a avut loc marți, chiar pe terenul de antrenament, amplasat în incinta centrului comercial constănțean.

România, grupă de foc în Nations League! Finalele de baschet 3×3, gata de start pe malul mării!

“Standardul de organizare pe care l-am demonstrat în ultimii ani, când am găzduit turneul de calificare pentru Campionatele Europene de Baschet 3×3, a determinat Federația Internațională să ne acorde oportunitatea de a organiza și un astfel de eveniment major din calendarul internațional. Ne bucurăm și suntem mândri de acest lucru”, a spus Ionuț Rusu, viceprimarul Municipiului Constanța.

Naționalele de baschet 3×3 ale României sunt prezent în ambele competiții, cu reprezentative la masculin și feminin în competiția rezervată jucătorilor tineri, sub 23 de ani și de asemenea în competiția profesionistă feminină.

Echipele noastre au adversari redutabili încă din faza grupelor, fetele urmând să se dueleze cu Franța și Statele Unite, iar băieții cu Mongolia și Japonia.

În finala circuitului feminin miza nu este doar trofeul ci și premiile în bani, care se ridică în total la 280.000 de dolari. România este în grupă cu Canada, Franța și Lituania.

“Promovarea orașului Constanța prin intermediul evenimentelor sportive face parte din strategia de dezvoltare a tânărului club CSM Constanța iar faptul că am reușit să obținem organizarea unui astfel de eveniment extrem de important ne onorează dar ne și obligă să livrăm un turneu desăvârșit.

Vor fi trei finale mondiale în cinci zile, vom avea echipele României în competiție și sperăm să avem alături cât mai mulți suporteri în tribune”, a declarat Andrei Talpeș, președintele CSM Constanța.

Fanii vor acces gratuit în tribune și vor avea ocazia să praticipe la numeroase concursuri cu premii, care vor fi organizate în pauzele dintre meciuri. De asemenea, pe constănțeni îi așteaptă, pe lângă meciurile spectaculoase de baschet și reprezentații de circ, momente de dans, muzică non-stop și multe alte surprize.

“Suntem încântați că putem să găzduim și să contribuim la organizarea unui evenimente de o asemenea anvergură și sperăm să ne bucurăm împreună de o atmosferă cât mai frumoasă în tribune. Hai România!”, a punctat și Călin Mihai Iacob, center manager City Park Mall.

Când se joacă meciurile?

Meciurile se vor desfășura cu începere de la ora 16.00 în primele două zile de competiție, miercuri și joi, de la ora 14.00 vineri și din nou de la ora 16.00 sâmbătă și duminică.

“Constanța este o gazdă perfectă pentru baschetul 3×3 și de fiecare dată când Federația Română de Baschet a intenționat să organizeze aici evenimente a găsit sprijinul necesar. Mi-aș fi dorit să fi putut participa la asemenea evenimente și în timpul carierei mele, dar mă bucur pentru tinerele jucătoare că au șansa de a juca acasă și voi fi alături de ele”, a declarat fosta mare jucătoare Svetlana Drăgușin, actualmente secretar general adjunct al Federației Române de Baschet.

Naționalele de tineret ale României vor juca miercuri și joi în faza grupelor la Nations League și apoi sâmbătă și duminică în cadrul Women’s Series.

Ce spune Bianca Fota?

“Miza va fi una foarte mare, dar vom da totul pe teren, așa cum am făcut-o la fiecare participare din acest sezon în circuitul mondial”, a spus Bianca Fota, componentă a lotului național de baschet 3×3, care a făcut parte din echipă la cel mai bun rezultat din acest sezon, locul 3 în Mastersul de la Ulaanbaatar, Mongolia.

Vineri și duminică, arena de baschet 3×3 va găzdui patru dintre cei mai spectaculoși dunkeri din lume. Va fi un adevărat duel între America și Europa, cu Isaiah Rider și New Williams din Statele Unite alături de Rafal Lipinski și Piotr Grabowski, din Polonia.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -