Simona Halep se poate întoarce în competiții! TAS a redus suspendarea în cazul de dopaj la 9 luni

Simona Halep se poate întoarce pe terenul de tenis în competiții, după ce TAS a redus pedeapsa la 9 luni, după audierile care au avut loc în luna februarie. Decizia este definitivă și a fost luată în unanimitate de judecători.

Inițial, Simona Halep fusese suspendată în septembrie 2023 la 4 ani de un tribunal independent, la cererea ITIA, însă ea nu mai jucase din octombrie 2022, când a fost suspendată provizoriu. În urma deciziei TAS, pedeapsa ar fi trebuit să expire în iulie 2023, astfel că Halep se poate întoarce deja în competiții.

Simona Halep nu mai este în clasamentul WTA, astfel că nu poate intra direct pe tablourile marilor competiții, însă cel mai probabil, fostul număr 1 mondial va primi wild-card-uri la cele mai importante turnee.

Simona Halep cere 10 milioane de dolari daune firmei Quantum Nutrition, firma canadiană care a produs pudra de colagen contaminată cu roxadustat consumată de sportivă.

Pentru moment, Quantum Nutrition nu a transmis un răspuns după acțiunea Simonei Halep în instanță.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -