Simona Halep, eliminată în primul tur la US Open de Daria Snigur, jucătoare venită din calificări, numărul 124 WTA

Simona Halep a pierdut surprinzător în runda inaugurală de la US Open, contra Dariei Snigur, scor 6-2, 0-6, 6-4, după o oră și 46 de minute de joc.

Jucătoarea din Ucraina, numărul 124 WTA, venită din calificări pe tabloul principal de la Flushing Meadows, a început mai bine meciul și și-a adjucecat primul set la 2. Halep a reușit break-ul rapid în setul al doilea și nu i-a dat nicio șansă adversarei, câștigând manșa secundă cu 6-0.

Meciul părea că este sub controlul proaspetei campioane de la Toronto, însă Daria Snigur nu a cedat după ce i-a fost administrat un “bagel” și a jucat extrem de precis în setul decisiv, scor 6-2.

Simona Halep, favorită numărul 7, a făcut 29 de erori neforțate și a avut doar 13 lovituri câștigătoare. Totodată, a avut de apărat 15 mingi de break de-a lungul meciului, cedându-și de 5 ori serviciul.

Simona Halep era văzută printre favorite la câștigarea US Open

Deși Iga Swiatek este cotată cu prima șansă la câștigarea US Open, specialiștii spun că turneul de anul acesta este unul impreivzibil, iar multe jucătoare de top au șanse. Simona Halep era printre ele, spune Mats Wilander.

“Simona Halep are puterea de a câștiga orice turneu pentru că lucrează intens cu Patrick să lovească mai puternic și la serviciu. Partea ușoară este să ai mai multă putere și să faci mai multe cu o minge de tenis. Partea grea este să ajungi într-un punct în care tu crezi în jocul tău. Ea a avut un succes atât de mare fiind uneori puțin defensivă, dar totuși câștigând și învingând cele mai bune jucătoare din lume. Dar astăzi, ea crede că trebuie să facămai mult pentru a câștiga Grand Slams – știe că trebuie să-și asume mai multe riscuri. Nu știm dacă asta trebuie să facă, poate consecvența îi va câștiga Grand Slam-urile în viitor.

Cred că atunci când te uiți pe Simona, și pot să fac asta pentru că sunt un fost jucător și am trecut prin aceeași situație, trebuie să privim la dezvoltarea și îmbunătățirea sa ca jucătoare, și nu neapărat la rezultate, pentru că rezultatele s-ar putea să nu vină doar pentru că a servit mai bine sau pentru că a lovit mingea mai tare. Nu înseamnă că va câștiga în mod natural turneele de Grand Slam. Dar privirea din ochii Simonei în timpul Wimbledon, când am intervievat-o, a fost o privire de emoție. Este încântată de fiecare zi de muncă alături de Patrick Mouratoglou, este încântată de dezvoltarea ei și, dacă nu ai această emoție, nu vei putea continua să lucrezi. A avut-o la Wimbledon și sunt sigur că va avea aceeași privire în ochi la US Open. Simona crede că poate câștiga Grand Slam-uri și asta cred și eu”, potrivit Eurosport.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -