Shuai Peng, fostul număr 1 WTA la dublu, dispărută de 10 zile, după acuzațiile de viol împotriva fostului vicepremier chinez. Reacții din lumea tenisului

Shuai Peng e dispărută de 10 zile, după ce l-a acuzat de viol pe fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang, printr-un mesaj pe platforma chinezească Weibo, echivalentul Twitter-ului.

Nimeni nu mai știe nimic de fostul număr 1 mondial la dublu de peste o săptămână, iar ATP și WTA au emis comunicate de presă în care afirmă că încearcă să găsească răspunsuri.

“Am fost încurajaţi de recentele asigurări primite de WTA că Shuai Peng se află în siguranţă şi vom continua să supraveghem situaţia de îndeaproape. Am fost profund neliniştiţi de incertitudinile privind siguranța și localizarea jucătoarei. ATP susţine ferm apelul WTA şi o anchetă aprofundată, corectă şi transparentă privind acuzaţiile de viol”, a spus preşedintele ATP, Andrea Gaudenzi.

WTA a transmis, de asemenea, că a primit confirmare, din mai multe surse, că Shuai Peng este în siguranță și nu este amenințată, conform New York Times. Totuși, jucătoare nu a putut fi contactată pentru a verifica informațiile.

Novak Djokovic s-a declarat șocat de cele întâmplate: “Nu am multe informaţii despre acest subiect, am auzit vorbindu-se acum o săptămână şi este şocant că a dispărut”.

În China a avut loc o campanie de amploare #MeToo, în care au izbucnit mai multe scandaluri de agresiune sexuală. Relatarea lui Shuai Peng este prima în care este acuzat un oficial de rang înalt din cadrul Partidului Comunist Chinez, iar oficialii țării încearcă să cenzureze cât mai mult subiectele de acest gen.

Mesajul lui Shaui Peng a fost vizibil doar 20 de minute înainte să fie șters, iar comentariile au fost dezactivate. Cenzura a mers și mai departe, astfel că postările ce conțineau cuvântul “tenis” au fost interzise pe platforma Weibo.

Shaui Peng e prima jucătoare din China care a reușit să ocupe locul 1 WTA la dublu. Ea a câștigat 2 titluri la simplu și 22 la dublu, printre care Wimbledon 2013 și Roland Garros 2014.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -