Sever Dron, despre jocul Simonei Halep în 2022: “Parcă nu mai are aceeași flacără să se bată pentru fiecare minge și parcă nu mai are soluții”

Sever Dron, fostul jucător de Cupa Davis al României și în prezent antrenor de tenis în Franța, a comentat parcursul Simonei Halep din acest început de an și decizia acesteia de a renunța la antrenor pentru următoarea perioadă. 

Sever Dron consideră că ideea unui sparring partner este bună, dar că rolul unui antrenor nu poate fi subtituit de nimeni altcineva.

“După părerea mea, cred că decizia îi aparține și ea trebuie să explice de ce a început fără antrenor. Ideea cu sparring partner-ul nu e rea, pentru că foarte mulți au sparring pe lângă antrenor, care reușește la antrenament să creeze fazele de meci, care trebuie lucrate și reproduse în meci. Acum, din păcate, ea este și antrenor și jucătoare, se amestecă în capul ei și până le pune la loc îi trebuie puțin timp. Adevărul e în racheta ei, ea știe ce se întâmplă.

Lucrul cel mai important pentru un jucător este să simtă că cel care e lângă el crede în el și în viitorul lui. Dacă vine cineva lângî Simona și se crede mai deștept decât ea, nu cred că e drumul cel mai bun de apropiere față de ea. Trebuie discutat cu ea și împreună să găsească un drum spre înainte. Așa cum a fost relația cu Cahill, pentru ea a fost destul de interesantă și de aici încolo nu cred că va mai găsi pe cineva cu care să discute la fel”, a spus Sever Dron.

Totodată, antrenorul a obversat faptul că spiritul de luptă cu care Simona Halep și-a obișnuit fanii nu mai este atât de prezent.

“Din punct de vedere fizic nu mi s-a părut obosită. Mi s-a părut un pic ștearsă din punct de vedere psihic, parcă nu avea acea nuanță de luptă cu care ne-a obișnuit. Mi-aduc aminte acea finală drastică cu Kerber de la Australian Open când aproape că și-a dat sufletul pe teren, murea pe teren. Parcă nu mai are aceeași flacără să se bată pentru fiecare minge și parcă nu mai are soluțiile pe care le avea înainte, când transforma mingi dificile în lovituri câștigătoare. Aceste lucruri s-au stins puțin”, a explicat Sever Dron.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -