Jean Vlădoiu pune la zid echipele în pragul falimentului: “E șocant. E strigător la cer să nu știi să-ți gestionezi banii”

FC Argeș a obținut o victorie extrem de importantă în lupta pentru play-off, cu Farul Constanța, și păstrează șanse mari de a termina în primele 6 echipe la finalul sezonului regulat.

Jean Vlădoiu, președintele piteștenilor, e încrezător în echipa sa, dar atrage atenția asupra situației echipelor aflate în pragul falimentului.

Vlădoiu spune că FC Argeș a pierdut 5 puncte în prima parte a campionatului cu Gaz Metan Mediaș, când echipa nu era destrămată din cauza problemelor financiare și subliniază că Academica Clinceni a risipit mulți bani într-o perioadă foarte scurtă, după ce sezonul trecut ilfovenii au fost în play-off.

“Farul venea după rezultate extraordinare, la scor, noi ca să rămânem în lupta pentru play-off trebuia să câștigăm. Suntem conștienți că urmează 3 meciuri foarte grele, cu echipe de pe locuri de play-off, dar ne vom juca șansa.

Andrei Prepeliță demonstrează că merită să fie în continuare la FC Argeș, a pus mult suflet și știu cât își dorește să aducă Argeșul cât mai sus. Dar că știti la fel de bine că nu e ușor să realizezi peste noapte, într-un an de zile, lucruri extraordinare.

Deși eu consider că suntem pe drumul cel bun. Încercăm să ne mulțumit suporterii, oamenii care au investit în noi, datorită domnului Ghentea, la Pitești, jucătorii sunt plătiți la zi, un lucruri extraordinar văzând ceea ce se întâmplă cu anumite echipe. Gaz Metan Mediaș, eu o văd ca pe o echipă care se va desființa, noi am pierdut 5 puncte cu această echipă, puteam să ne considerăm cu șanse enorme de a prinde play-off-ul cu acele puncte.

Este șocant, echipă precum Clinceniul, care a primit aproape 2 milioane de euro, pe munca jucătorilor, a staff-ului, a echipei, pentru că s-au calificat în play-off, cum poți să cheltuiești 2 milioane în 6 luni? Neluând în calcul alți bani care vin de la sponsori și asa mai departe, mi se pare strigător la cer să nu știi să-ți gestionezi banii.

Noi la Pitești am gestionat foarte bine, contractele au fost chiar chibzuite. Știu ce sume și ce salarii se dau la alte echipe, noi ne-am dorit foarte mult un atacant central și nu am putut concura salarial cu echipe precum Farul, Univ. Craiova sau Spesi și mi se pare logic, este al doilea sezon în Liga 1, revenim după o perioadă foarte lungă în care Argeșul a dispărut de pe harta fotbalistică”, a spus Jean Vlădoiu, la Sport Total FM.

Întrebat dacă ar fi de acord cu blocarea unei părți din drepturile TV pentru a asigura plata salariilor către angajații cluburilor, președintele piteștenilor spune că măsura este una necesară.

“Noi suntem privilegiați, suntem cu banii la zi, dar aș fi de acord cu o asemenea măsură, ca o parte din banii din drepturile TV să fie oprită ca să fie plătite salariile lună de lună. Mi se pare un gest de bun simț și respect față de oamenii pe care i-ai angajat”, a spus Jean Vlădoiu.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -