Scriitorul Teodor Hossu-Longin: “Indiferent de ce se întâmplă acum în Ucraina, nu ai cum să găsești o abordare care să conțină măcar un atom de umor”

Scriitorul Teodor Hossu-Longin a fost prezent în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Liga de Weekend” din 30 aprilie, pentru a discuta cu realizatorul Daniel Nazare, despre ultima apariție editorială ,,Măștile din spatele Măștii”.

Personajele sunt foarte bine construite individual (dar asta știam și din alte cărți scrise de Teodor Hossu-Longin). Spre exemplu administratorul Ghiocel Apostolache, nea Ghighi pentru cunoscuți, începe să țină un jurnal pentru generațiile viitoare când în România începe lockdown-ul, mișună izolatele, se completează declarații pentru a putea ieși din casă și se dau pe sub mână măști și dezinfectanți.

Tot izolarea asta este ceea ce aduce împreună personajele care, deși vecine, nu interacționaseră (prea mult sau deloc) până-n acel punct în care paranoia ori nevoia devin liant.

Fără să vrea – sau poate că exact asta și-a dorit – autorul cărții de față duce la bun sfârșit un demers ca al lui nea Ghighi: înregistrează necenzurat o bucată de istorie însemnată și care va fi, cu siguranță, un reper pe viitor tocmai pentru că frântura aceasta din viețile unor indivizi dintr-un bloc ales la întâmplare este un duplicat al altor vieți care s-au derulat, mai mult sau mai puțin, la fel.

,,Eu sunt un tip care scrie cu o notă de umor, indiferent de ce se întâmplă acum în Ucraina, nu ai cum să găsești sub nicio formă, niciun fel de abordare care să conțină măcar un atom de umor și atunci am zis să lăsăm să se termine această tragedie uriașă și vom vedea dacă vom închipui vreo poveste despre această nebunie și de acestă demență care ne macină de ceva timp. 

Am vorbit cu diferite tipuri de oameni și mi-au spus că personajele pe care le scriu în carte sunt de zi cu zi, deci practic este o radiografie a societății românești, așa cu bune și cu rele, fără să dau cu parul în nimeni”, a spus Teodor Hossu-Longin la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -