România, în semifinalele Campionatului Mondial de padbol! Olivian Surugiu: “Totul a început ca o glumă!”

România este de neoprit la Campionatul Mondial de padbol din Brazilia. Naționala noastră s-a calificat în semifinalele turneului de la Santos, fără să piardă vreun set. În penultimul act, Olivian Surugiu și colegii săi vor da piept cu Portugalia.

“Tricolorii” au câștigat toate cele 5 meciuri din grupă, apoi au învins Italia în sferturile de finală.

Rezultatele României la CM de padbol:

  • România – Uruguay 7-6, 6-2
  • Romania – Austria 6-2, 6-2
  • România – Italia 6-4, 6-4
  • România – Kuwait 6-0, 6-2
  • România – Emiratele Arabe Unite 6-2, 6-0
  • România – Italia 6-3, 6-1 (sferturi de finală)

Elisabeta Gherghișan, președintele Federației Române de padbol, s-a arătat extrem de mulțumită de parcursul de vis al “tricolorilor”. Ea a vorbit la emisiunea “Liga de Weekend”, de la Sport Total FM, despre cât de mult a crescut nivelul padbol-ului în țara noastră.

“O zi excelentă pentru noi, am terminat toate partidele fără set pierdut. Avem moral foarte bun și sperăm să atingem un loc cât mai important pe podium. Visăm să fim în primele 3, sper să se realizeze.

Olivian și Victoraș au prins niște zile foarte bune. Este și rezultatul antrenamentului. Și datorită competițiilor interne pe care le avem de ani de zile, s-a ridicat și nivelul jucătorilor.”, a declarat Elisabeta Gherghișan, la “Liga de Weekend”.

Olivian Surugiu, piesă de bază la naționala de padbol a României, a dezvăluit cum a început povestea sa în padbol, după ce și-a încheiat cariera de fotbalist profesionist.

Fostul mijlocaș a evoluat la echipe precum Petrolul Ploiești, UTA Arad, Gaz Metan Mediaș și Universitatea Craiova.

“Am avut un parcurs foarte bun, n-am pierdut niciun set, ne-am concentrat foarte bine la toate meciurile și totul a ieșit cum ne-am dorit cu toții.

Pot să spun că tenisul de picior a fost unul dintre hobby-urile mele. Mi-a plăcut foarte mult de când eram junior. A fost foarte ușoară trecerea în momentul în care m-am lăsat de fotbal.

Totul a început ca o glumă. Noi jucam tenis de picior, iar domnul Zăvoi, patronul nostru de la Flux Arena, ne-a zis la un moment dat ‘Nu vreți să jucați și noul sport, padbol?’. Și am zis de ce nu? Mi-a plăcut foarte mult și din 2019 jucăm. Avem un grup foarte frumos la Craiova și jucăm săptămânal. De aceea am ajuns să jucăm atât de bine.”, a spus Olivian Surugiu, la “Liga de Weekend”.

România va juca în semifinale cu Portugalia, astăzi, după ora 14:00. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Spania și Uruguay.

Lotul României de la Campionatul Mondial din Brazilia este alcătuit din Olivian Surugiu, Victoraş Popescu, Rafael Vasile și Mihai Ţiplic.

Ascultă interviurile cu Elisabeta Gherghișan și Olivian Surugiu:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -