Robert Glință și-a anunțat retragerea definitivă din înotul profesionist la doar 25 de ani. Sportivul a explicat decizia

Robert Glință a decis să se retragă din înotul profesionist, anunțul fiind făcut pe pagina sa de Facebook.

Specializat în proba de spate, Glință a explicat decizia prin faptul că se simte epuizat și că resursele au ajuns la final. În ultima vreme, sportivul în vârstă de 25 de ani s-a confruntat cu mai multe accidentări.

“A venit momentul să fac în spate de la înotul competitiv. Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să devin omul mai bun care sunt astăzi.

Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin munca grea de a atinge un obiectiv și de a depăși adversitatea și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine, care vor rămâne pentru totdeauna.

Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei jucând un rol uriaș și lăsând o amprentă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu-mi pot exprima suficient recunoştinţa.

Toate amintirile minunate și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, legăturile sufletești care depășesc viața de înot, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs.

Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc pentru că v-ați arătat mereu sprijinul și pentru că ați crezut în mine, indiferent de situație.

Resursele sunt epuizate și este timpul  să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, pentru că până la urmă sunt doar o altă ființă umană.

A venit momentul să fac în spate de la înotul competitiv”, a scris Robert Glință, pe pagina sa de Facebook.

Robert Glință a câștigat medelia de aur la Campionatul European din 2020 de la Budapesta, în proba de 100 metri spate. Totodată, pe lângă cele 2 ediții ale Jocurilor Olimpice unde a bifat finale, Glință a mai fost campion european de juniori în 2015, tot la 100 metri spate, fiind și dublu medaliat cu bronz la 50 metri spate la edițiile Glasgow 2018 și Budapesta 2020.

Cel mai recent, înotătorul român a câștigat 2 medalii de bronz în bazin scurt, la Campionatul Mondial de la Abu Dhabi 2021 (100 metri spate) și la Campionatul European de la Kazan 2021 (50 metri spate).

Alături de David Popovici, a fost desemnat sportivul anului 2021 de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -