Camelia Potec: “Robert Glință a fost un profesionist. Nu este o decizie deloc ușoară”

Camelia Potec, președintele Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, a intervenit telefonic la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 17 ianuarie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre retragerea lui Robert Glință din înot.

Acele imagini care au apărut pe internet, chiar dacă la Mellbourne piciorul nu a arătat așa cum ar fi trebuit, însă arăta mult mai bine decât imaginile pe care le-ați văzut, dar cu siguranță că arăta așa acum două luni înainte sau cum arăta acum la Mellbourne, acum diferența la o astfel de accidentare nu trece peste noapte. Dacă cu siguranță piciorul arăta așa și la Mellobourne, cu siguranță că nu ar fi făcut deplasarea, dar din păcate era să zic așa, arăta bine la exterior, dar la interior nu a fost refăcut, iar de aceea am fost de acord cu retragerea din concurs la proba de 50 de metri spate, după ce ne-a spus că a avut dureri foarte mari la simplu spate, plus timpul înregistrat acolo.

În niciun caz atunci nu a fost vorba de retrage, în niciun caz atunci nu a fost vorba că-și dorește să se oprească din activitatea sportivă. Probabil că l-a afectat mult perioada de recuperare și reîntoarcerea în bazin, și l-au făcut să se gândească mai bine dacă mai poate sau nu să continue la acest nivel. Nu este o decizie deloc ușoară, cred că dă dovadă de foarte multă maturitate pentru că se retrage cu doar un an înainte de JO de la Paris, dar acum este decizia proprie. Noi știam, am fost contactați și noi înainte, și nu era normal să comunicăm noi înaintea lui. Robert a fost mereu un sportiv profesionist și a știut mereu ce se întâmplă și ce face fiecare dintre noi și a anunțat pe toată lumea, pe cei de la Dinamo, pe noi la federație și automat și la COSR.

Pe noi ne bucură că un număr foarte mare de copii vin la înot, pentru că un număr foarte mare de părinți realizează beneficiile acestui sport pentru copii lor. Lăsând la o parte siguranța, pentru că îți poate salva viața la un moment dat un copil să ajungă mai devreme sau mai târziu lângă o apă, că vorbim de o piscină, că vorbim de un râu sau o mare. Deci în primul rând este în principal siguranța, sănătatea și dezvoltarea, iar după care bineînțeles putem vorbi de performanță. Cu siguranță că un număr mai mare de copii care practică înotul ne va aduce un număr mai mare de copii care practică înotul la cel mai înalt nivel”, a spus Camelia Potec la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -