AUDIO | Ramona Farcău și Andreas Hniatiuc, despre problemele pe care le întâmpină handbalul românesc

Handbalista care a făcut performanță în tricoul României, Ramona Farcău, a fost alături de antrenorul Andreas Hniatiuc și trei viitori handbaliști, în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii ,,Fluier Final” din 10 ianuarie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre proiectul pe care au decis să-l înceapă după retragerea din activitate și despre provocările pe care le au în ceea ce privește organizarea unui club de copii și juniori în România.

,,Proiectul nostru a pornit de o idee, că pentru a avea viitor trebuie să ne apucăm de treabă ieri, dacă s-ar fi putut și așa a luat naștere acest proiect, au trecut anii, copii au crescut, sunt din ce în ce mai mulți, sunt din ce în ce mai buni, au crescut și sportiv, au crescut și fizic, au avansat și în ierarhie, lucrurile merg pe trendul pe care l-am setat de la început.

A fost greu la început, când vrei să pleci de la 0 și cauți oameni care să construiești ceva sănătos și de perspectivă, lumea evită să se implice, iar după, pe parcurs, lumea începe să îți pună întrebări și sunt dispuși să vină să îți spună întrebări sau să continue și ei cu ceva. Problemele sunt aceleași, lipsa de oameni și lipsa de săli unde să ne desfășurăm activitatea, nu numai handbalul se confruntă cu asta, ci sportul în general”, a spus Andreas Hniatiuc.

Fosta handbalistă, Ramona Farcău, a amintit momentul alegerilor din cadrul Federației Române de Handbal din anul 2018, atunci când se dorea schimbare, însă delegații echipelor au ales aceeași conducere dezastruoasă, iar Narcisa Lecușanu a pierdut la doar un vot diferență față de Mihai Dedu.

,,Din păcate nu s-a schimbat nimic, tot aceleași probleme au rămas în handbal și să sperăm că se va schimba ceva cu noile alegeri, așteptăm de mai bine de 8 ani și acum avem șansa să schimbăm ceva, toți cei care pe la colțuri cârcotim că nu e bine, însă acum 4 ani la alegeri, chiar dacă cârcoteam pe la colțuri, am ales aceeași treabă”, a spus Ramona Farcău la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -