Radu Voina: “La CSM și Rapid sunt puține românce care joacă, spre dezamăgirea mea. Handbalul feminin ia urma celui masculin”

CSM București și Rapid București, cele două reprezentante ale României în Liga Campionilor la handbal masculin, sunt foarte aproape de calificarea în sferturile de finală ale competiției.

Totuși, experții din lumea handbalului vorbesc de câțiva ani că “importul” de jucătoare străine în Liga Florilor dăunează echipei naționale, în ciuda faptului că liga internă este una foarte puternică.

Radu Voina, fostul selecționer al României, se declară dezamăgit total de faptul că nu vede mai deloc jucătoare românce evoluând în Liga Campionilor la CSM și Rapid și e de părere că handbalul românesc feminin va lua drumul celui masculin, unde tricolorii nu s-au mai calificat de peste un deceniu la o competiție majoră.

“Handbalul românesc este cel pe care-l vedem, vorbesc de cluburi, care ne aduce satisfacție. Avem 2 cluburi care sunt foarte aproape de sferturi, dar mai e puțin de jucat. Ambele echipe au demonstrat că sunt capabile să furnizeze surprize și aici mă refer în special la Rapid, care e prima dată în asemenea competiție și uite că e plasată bine, cu speranța unei calificări mai departe.

La CSM, după mulți ani în care de fiecare dată suntem aproape de Final 4 sau când suntem acolo nu reușim să facem ce am reușit în 2016, când la prima participare planetele s-au aliniat și am reușit o performanță de răsunet. Dar așa cum spuneați, e vorba de echipa națională. Sunt foarte puține românce care evoluează, de multe ori spre dezamăgirea mea totală. La CSM mai joacă Neagu și Pintea, dar la Rapid nu e nicio româncă în teren și asta mă dezamăgește. Și când vezi antrenorul spaniol care vorbește limba spaniolă, obligația fiind a echipei să învețe limba spaniolă… Probabil că trăiesc în altă epocă și nu prea înțeleg. E greu de înțeles să învețe 20 de jucătoare limba spaniolă, când parcă ar fi mai simplu să i se impună cuplului de antrenori, că și cel secund e spaniol, să învețe limba română. Asta nu se întâmplă nicăieri, dar la noi se întâmplă și e posibil.

Dar așa cum spuneați, vine luna decembrie, ne lamentăm, căutăm explicații și cum la români totul durează 3 zile, după 3 zile de discuții contradicatorii, se uită tot și mai trec iar 11 luni în care FRH nu face nimic pentru a revigora sau a incerca să stagneze regresul continuu al handbalului masculin și, din păcate, eu văd că în scurt timp și handbalul feminin va veni dezamăgitor după cel masculin”, a declarat Radu Voina.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -