Primul meci oficial în noul stadion alb-vișiniu: un veritabil derby de play-out și… eurocupe!

de Levente Balint 

Rapid-FC Botoșani este întâiul joc competitiv organizat în noua arenă alb-vișinie și este un duel important pentru topul din play-out.

Echipele care se vor înfrunta în 2 aprilie, de la ora 20:30, în etapa a 3-a din partea a doua a sezonului, ocupă pozițiile care ar duce acum la barajul direct de eurocupe. Giuleștenii sunt pe locul 8, cu 26 de puncte, în timp ce moldovenii sunt situați pe poziția a 7-a, cu trei puncte mai mult.

În tur, Rapidul a învins cu 2-0 în Moldova, dar roș-alb-albaștrii au plecat neînvinși în retur din capitală (1-1).

TREI VICTORII DIN TREI

Adrian Mutu a început perfect mandatul său la Rapid, având trei victorii din trei posibile. Dar, este important de semnalat că triumfurile în cauză au fost consemnate contra unor trupe din zona roșie. Au fost două victorii cu 1-0 cu Academica Clinceni, respectiv un 3-1 cu Dinamo.

Aceste triumfuri au venit după ce bucureștenii nu mai câștigaseră din decembrie 2021, în Liga 1. Rapidul nu a mai pierdut acasă din 24 septembrie, atunci când au fost 0-1 cu Voluntari, dar este de subliniat că alb-vișiniii au doar șase victorii din 16 meciuri în care au fost amfitrioni, în actualul campionat.

Oricum, rapidiștii știu să fie productivi din punct de vedere ofensiv: au șapte meciuri la rând cu cel puțin un gol înscris.

FĂRĂ VICTORIE EXTERNĂ DIN 5 NOIEMBRIE

Botoșănenii lui Marius Croitoru au demarat bine play-out, obținând două victorii, acasă, exact bune pentru a îndulci ratarea accederii în Top6: 5-0 cu Academica Clinceni și 1-0 cu UTA. Aceste triumfuri au venit după patru etape consecutive fără vreo izbândă.

Totuși, roș-alb-albaștrii nu prea mai sunt inspirați în deplasare, acolo unde au învins ultima dată în 5 noiembrie 2021, 1-0 la FC Argeș.

Dar, Botoșaniul stă bine ofensiv: 11 din ultimele 13 etape au adus cel puțin un gol în dreptul oaspeților de sâmbătă. Atenție: moldovenii au numai două deplasări fără cel puțin un gol înscris!

sursa foto: sportpictures

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -