Oficial. Autoritățile de la Melbourne nu fac excepții pentru Australian Open: doar vaccinații pot participa. Novak Djokovic ar putea rata turneul

Autoritățile din statul australian Victoria au anunțat că nu vor face excepții pentru sportivii nevaccinați care vor să călătorească în țară și să participe la evenimente sportive majore, inclusiv Australian Open, anunță CNN.

Participarea lui Novak Djokovic, dar și a altor sportivi, este pusă sub semnul întrebării având în vedere noile condiții stabilite de australieni.

Sârbul, cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares, a refuzat să dezvăluie dacă este vaccinat sau nu, într-un interviu acordat săptămâna aceasta pentru o publicație din Serbia. Este recunoscut că Djokovic s-a poziționat public împotriva vaccinului și a organizat chiar un turneu de tenis invitațional în 2020, în plină pandemie.

Lucrurile sunt aşa cum sunt şi încă nu ştiu dacă voi merge la Melbourne. Nu voi spune dacă am fost vaccinat sau nu, este o chestiune privată şi o întrebare nepotrivită. Oamenii merg prea departe în aceste zile şi îşi iau libertatea de a pune întrebări şi a judeca o persoană. Orice ai răspunde, da, nu, poate, mă gândesc, vor profita”, a completat sârbul, răspuns care poate însemna orice”, spunea Djokovic pentru cotidianul sârb Blic.

Daniel Andrews, premierul statului Victoria, a declarat că virusul nu ține cont de statutul sportivului. Totodată, statul Victoria, care va ieși dintr-o carantină extinsă de 3 luni, a inclus sportul profesionist pe o listă de profesii în care vaccinul este obligatoriu, dar fără a clarifica dacă regula se impune și pentru sportivii străini.

“Virusul nu ține cont de locul în care ești în clasament sau de câte Grand Slam-uri ai. E complet irelevant. Trebuie să te vaccienzi pentru a fi în siguranță și pentru a-i proteja pe alții. Cred că un jucător nevaccinat nici măcar nu va primi viza pentru Australia, iar dacă o va primi, a trebui să se izoleze câteva săptămâni.

Sportul profesionist este parte a acelei liste, unde lucrătorii autorizați trebuie să fie vaccinați cu schema completă”, a spus Daniel Andrews.

Alex Hawke, ministrul australian pentru Imigrare, a oferi detalii privind condițiile de intrare a jucătorilor străini în Australia.

“Trebuie să fii dublu vaccinat pentru a vizita Australia. Aceasta este regula universală, nu doar pentru jucătorii de tenis. Orice vizitator în Australia trebuie să fie vaccinat cu ambele doze. Nu am un mesaj pentru Novak Djokovic. Am un mesaj pentru oricine doreşte să viziteze Australia. Trebuie să fie dublu vaccinat”, a declarat Hawke pentru radioul public australian.

Australian Open 2022 este programat în perioada 17-30 ianuarie 2022.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -