Novak Djokovic merge la Australian Open! Sârbul nu e vaccinat, dar organizatorii i-au acordat o scutire medicală

Participarea lui Novak Djokovic a fost la ediția 2022 a turneului Australian Open, primul de Grand Slam al anului, a fost pusă sub semnul întrebării mai multe luni la rând, după ce australienii au anunțat că doar sportivii vaccinați vor putea călători la Antipozi și vor putea participa la competiție.

Sârbul va participa la Australian Open în baza unei scutiri medicale, după cum acesta a declarat pe rețelele de socializare: “La mulți ani tuturor! Vă urez sănătate, iubire și fericire în fiecare moment și sper să iubiți și să respectați toate ființele de pe această planetă minunată. Am petrecut timp de calitate alături de persoanele iubite, iar acum mă îndrept către Australia, cu o scutire pentru a putea juca”.

Astfel, Djokovic își va putea apăra titlul cucerit anul trecut. Un succes la Melbourne ar însemna al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră.

Este cunoscut faptul că Novak Djokovic s-a opus încă de la începutul pandemiei vaccinării obligatorii și a oferit mai multe declarații în acest sens, spunând că nu se va vaccina.

Sârbul a atras atenția opiniei publice în iunie 2020 când a organizat evenimentul Adria Tour, un turneu invitațional, în Belgrad (Serbia) și Zadar (Croația). Contrar regulilor de la acea vreme, meciurile au fost organizate cu public, iar mai mulți jucători au fost testați pozitiv la Covid-19, printre care și Novak Djokovic, fapt ce atras critici vehemente din lumea tenisului privind oportunitatea organizării unui astfel de eveniment, având în vedere situația pandemică.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -