Novak Djokovic, după proces: “Sunt foarte mulțumit și recunoscător. Plănuiesc să concurez la Australian Open”

Novak Djokovic a câștigat procesul în care cerea întoarcerea deciziei de anulare a vizei sale de către autoritățile australiene și a primit dreptul de a intra legat în Australia. Totuși, o decizie finală ar putea fi dată mâine seară, când ministrul Imigrării din Australia ar putea dicta o nouă decizie de anulare a vizei și implicit expulzarea sârbului.

Într-o primă declarație de după proces, Novak Djokovic a scris pe Twitter:

„Sunt foarte mulțumit și recunoscător că judecătorul a întors decizia de anulare a vizei. Plănuiesc să rămân și să încerc să concurez la Australian Open, în ciuda a tot ce s-a întâmplat. Rămân concentrat pe acest obiectiv. Am zburat aici ca să joc la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem, în fața unor fani fantastici. Pentru moment nu pot să spun mai mult, dar mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în timpul tuturor acestor evenimente și m-au încurajat să rămân puternic”.

Campionul en-titre de la Australian Open a ținut primele pagini ale publicațiilor sportive și nu numai, după ce la sosirea la Melbourne, viza acestuia a fost anulată, pe motiv că nu a prezentat documente justificative suficiente, în condițiile în care nu este vaccinat împotriva Covid-19, iar Australia are reguli foarte stricte din acest punct de vedere.

Djokovic a câștigat procesul pe vicii de procedură, a motivat judecătorul, pentru că polițiștii de frontieră nu i-au acordat timp rezonabil pentru a se consulta cu avocații, dar nici posibilitatea de a discuta cu oficialii turneului de la Melbourne Park, cei care i-au acordat scutirea medicală.

Djokovic a primit o scutire medicală pentru a putea participa la primul turneu de Grand Slam al anului, declarând că a fost infectat cu virusul pe 16 decembrie, însă el a fost prezent la un eveniment public pe 17 decembrie, fapt ce a stârnit revolta multora pe rețelele de socializare.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -