Novak Djokovic, din nou campion la Australian Open. Sârbul a câștigat al 10-lea titlu la Melbourne din tot atâtea finale disputate

Novak Djokovic a câștigat al 10-lea titlu la Australian Open, din tot atâtea finale disputate, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas, scor 6-4, 7-6, 7-6, în 2 ore și 50 de minute de joc. Totodată, în urma victoriei, acesta a revenit pe locul 1 ATP.

Sârbul a controlat în totalitate finala și nu a dat semne că ar fi în dificultate, exceptând startul setului 3, când și-a pierdut serviciul singura dată, dar a restabilit imediat egalitatea printr-un re-break.

Tsitsipas s-a aflat în a doua sa finală de Grand Slam din carieră, precedenta fiind la Roland Garros, cedată tot în fața lui Djokovic. Dacă ar fi câștigat azi, grecul ar fi urcat pe prima poziție în clasamentul ATP.

În total, Novak Djokovic a ajuns la borna 22 a turneelor de Grand Slam câștigate, egalându-l, încă o dată, pe Rafael Nadal.

Pentru câștigarea trofeului de azi, Djokovic a primit 2000 de puncte ATP și aproape 3 milioane de dolari.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -