Aryna Sabalenka a câștigat Australian Open în fața Elenei Rybakina. “Încă tremur, mulțumesc tuturor!”

Aryna Sabalenka (5 WTA) și-a adjudecat trofeul de la Australian Open, primul de Grand Slam al anului, după ce a învins-o în finală pe Elena Rybakina (25 WTA), scor 4-6, 6-3, 6-4.

Elena Rybakina, favorită 22 la Melbourne și campioana en-titre de la Wimbledon, a început mai bine meicul și a câștigat primul set, însă jucătoare din Belarus a fost mult mai precisă la serviciu și a dus meciul în decisiv, unde echilibrul s-a rupt la 3-3, când Sabalenka a făcut break-ul, într-un game maraton.

Aryna Sabalenka a câștigat Australian Open la prima sa apariție într-o finală a unui turneu de Grand Slam.

“Încă tremur şi îmi cer scuze pentru engleza mea. Este o mare motivaţie că am primit trofeul de la Billie Jean King. Elena este o jucătoare extraordinară şi cu siguranţă de vom mai întâlni.

Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat, copiilor de mingi, a fost incredibil să joc în faţa voastră. Mulţumesc echipei mele, cea mai nebună din circuit. Voi meritaţi acest trofeu mai mult decât mine. Abia aştept să revin anul viitor, poate să joc un tenis mai bun, că deja trofeul l-am câştigat.

Elena, știu cât de mult ai muncit şi mult succes în restul sezonului. Sper să mai avem şi alte confruntări. Mulţumesc tuturor pentru organizare şi fanilor care ne-au susţinut. Sper ca la anul să ajung din nou în finală sau chiar să câştig”, a decalarat Sabalenka, imediat după meci.

Sportiva va primi 2000 de puncte WTA și peste 2 milioane de dolari premiu. Totodată, datorită succesului, aceasta va intra în Top 10 WTA, chiar pe poziția a zecea, cea mai bună clasare din carieră.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -