David Popovici ar putea lăsa România pentru a merge în SUA, după JO de la Paris. Camelia Potec: “Totul depinde de ce va întâmpla acolo”

David Popovici a avut un an 2022 impresionant, reușind să cucerească 14 medalii la competițiile la care a participat, performanțe ce i-au adus titlul de sportivul român al anului, în cadrul unei gale organizate de Ministerul Sportului.

Posibilitatea ca David Popovici să plece în Statele Unite ale Americii pentru a se pregăti este discutată de mai multă vreme în spațiul public, iar mesajul transmis recent de înotător nu oferă un răspuns ferm cu privire la direcția în care acesta va merge după Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

“Am auzit şi eu că doamna Potec a spus că România m-ar putea pierde. Nu a venit de la mine şi nu am vorbit cu ea despre aşa ceva. Nu ştiu ce planuri am, pentru că nu am planuri. Planul meu este să îmi văd de treaba aici, să rămân cu aceiaşi antrenori, prieteni, familie şi voi vedea unde mă duce viaţa. Dar nu ştiu ce îmi rezervă viitorul.

A fost un an foarte bun care îmi dă speranţe că mulţi ani de acum încolo voi avea foarte multe reuşite, pentru că eu cred că am găsit reţeta. Anul acesta, 2023, este mult mai puţin plin. Am doar două concursuri importante, Mondialele din Japonia şi apoi în decembrie Europenele în bazin scurt de la Otopeni.

Îmi doresc să am rezultate cât mai bune acolo, să mă pregătesc cât mai bine, pentru că e anul de dinaintea Olimpiadei şi îmi doresc să mă pregătesc cât mai bine pentru jocurile care urmează la Paris”, a spus David Popovici.

Camelia Potec a comentat zvonurile

Camelia Potesc, președintele FRNPM, a comentat zvonurile și mesajul lui Popovici de după gala organizată de MS.

„Eu am spus încă din 2021 că există şanse să plece. Chiar dacă decizia acum ar fi să nu plece din ţară. Doamne fereşte! Dar poate câştigă două medalii de aur la Paris, bate două recorduri mondiale de seniori şi spune: «Gata, plec din ţară, îmi văd de studii şi nu mai vreau să fac înot». Orice se poate întâmpla, de aceea nu se fac planurile pentru perioada de după Jocurile Olimpice.

Cred că e mult spus că România îl pierde pe Popovici. David s-a născut în România și e cetățean român. Că pregătirea se va face în altă țară sau în România, asta contează mai puțin. Azi e sigur faptul că David rămâne alături de antrenorul lui în România pentru Paris 2024. Ne-a dat asigurări în acest sens. După JO, totul depinde de ce se va întâmpla acolo. Planurile de pregătire, inclusiv discuții de finanțare și obiective, le avem pe ciclu olimpic”, a declarat Potesc, pentru as.ro.

În 2023, David Popovici va concura la 2 evenimente importante: Campionatul Mondial de seniori din Japonia, în bazin olimpic (14-30 iulie), Campionatul European în bazin scurt de la București, bazinul Otopeni (5-10 decembrie).

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -