Neil Lennon a semnat cu Rapid! Prima reacție a fostului antrenor de la Celtic: “Îmi doresc să facem performanță”

Rapid are un nou antrenor. Neil Lennon a semnat cu formația giuleșteană un contract valabil până în vara lui 2026.

Fostul antrenor de la Celtic s-a arătat foarte entuziasmat de noua oportunitate și spune că abia așteaptă să debuteze în fața suporterilor alb-vișinii.

Neil Lennon vrea să aducă trofee în Giulești

De 5 ori campion al Scoției pe banca lui Celtic, Lennon își dorește să facă performanță și în Giulești:

„La început, am vorbit cu domnul Șucu și cu Daniel Sandu, am purtat discuții ample cu ei. Apoi, ne-am reîntâlnit în urmă cu câteva săptămâni și am fost foarte impresionat de proiectul pe care mi l-au prezentat. Am fost foarte impresionat de domnul Șucu, este un om foarte puternic, foarte inteligent, un om cu principii.

A fost impresionant pentru mine. Apoi, vorbind și cu Daniel, a fost o decizie simplă pentru mine. Sunt foarte bucurors să fiu aici, știu că Rapid este un nume foarte important în istoria fotbalului românesc. Este o oportunitate pentru mine. Sper să creez o conexiune puternică între mine și suporteri, dar acest lucru vine odată cu obținerea rezultatelor pozitive și cu a face performanța.

Este responsabilitatea mea. Știu că sunt suporteri foarte pasionați, care iubesc clubul. Sunt asemănători fanilor lui Celtic. Îmi doresc să facem performanță, acesta este obiectivul meu principal.

Sper să întâlnesc curând suporterii și voi face tot ce este posibil pentru a face performanță cu Rapid”, a spus Neil Lennon, pentru fcrapid.ro.

De-a lungul carierei, tehnicianul nord-irlandez le-a antrenat pe Celtic, Bolton, Hibernian și Omonia Nicosia. Cele mai mari performanțe le-a obținut pe banca lui Celtic, alături de care a cucerit 5 titluri de campion, 4 Cupe ale Scoției și o Cupă a Ligii.

Pe vremea când se afla la cârma echipei din Glasgow, Lennon a obținut o victorie memorabilă împotriva Barcelonei, scor 2-1, în grupele UEFA Champions League.

Dan Șucu salută numirea lui Lennon la Rapid

La rândul său, Dan Șucu a comentat instalarea lui Neil Lennon pe banca Rapidului:

“Mă mulțumește faptul că domnul Neill Lennon, o legendă în Marea Britanie, atât ca jucător, cât și ca antrenor, se alătură proiectului nostru. Luând în considerare cariera sa, este cel mai titrat specialist străin venit să antreneze în România.

Dânsul vine dintr-o cultură fotbalistică, cea anglo-saxonă, bazată pe seriozitate, pe muncă, pe reușită. Cultură în care deciziile, odată luate, nu mai sunt comentate sau negociate, ci pur și simplu sunt implementate.

Un antrenor cu rezultate excepționale, experimentat, dar încă tânăr, energic, foarte autoritar, un lider adevărat. Și, în plus față de toate, un antrenor care poate lua decizii echilibrate, fără să vină în spate cu un bagaj de antipatii sau de preferințe subiective în ceea ce privește lotul.”, se arată într-o parte a comunicatului emis de Rapid pe site-ul oficial.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -