Marius Căta-Chițiga, invitat special la Sport Total FM. Poveștile unei legende din voleiul românesc

Marius Căta-Chițiga este unul dintre numele răsunătoare din istoria voleiului românesc. Iar poveștile sale memorabile au putut fi auzite live în studio-ul Sport Total FM.

Invitat la emisiunea “Liga de Weekend”, moderată de Răzvan Toma, fostul mare sportiv a rememorat întâmplări și episoade de colecție din cariera sa impresionantă.

Marius Căta-Chițiga a vorbit despre momentele de glorie trăite la Dinamo, alături de care a cucerit Cupa Campionilor, Cupa Cupelor și 10 titluri de campion al României.

Căta-Chițiga a strălucit și la echipa națională, alături de care a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 1980. Un an mai târziu, a pus umărul la cucerirea medaliei de aur la Universiadă.

Marius Căta-Chițiga și-a amintit cu drag de perioada în care Dinamo domina voleiul din țară și obținea performanțe uriașe în Europa:

“La antrenament am fost învățați că nu există meci ușor. Antrenamentele erau făcute în acest fel. Fiecare meci avea importanța sa. Tratam meciurile cu foarte multă seriozitate, eram conectați la atmosferă și urma să dăm tot ce e mai bun din noi la meci. Mai bine să fii naș decât fin.

Faptele vorbeau. Și au vorbit bine. Și când erau meciuri foarte grele sau ușoare, atmosfera era aceeași. Dădeam dovadă de responsabilitate, seriozitate și dorință de a câștiga. Eram bine motivați. Trebuia să arătăm că suntem mai buni decât adversarii. Era o chestiune de orgoliu individual, combinat cu orgoliu de echipă.

(N.r. – Despre Cupa Campionilor cucerită în 1981) La noi era deja o experiență acumulată în timp. Echipa se omogenizase și era bine sudată.”, a spus Marius Căta-Chițiga, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -