Mircea Bornescu: “Nicolo Napoli e genul de antrenor care scoate echipa de la retrogradare, apoi pleacă și vine iarna. Vara merge la soare în Italia”

FC U Craiova 1948 l-a numit pentru a noua oară antrenor pe Nicolo Napoli, iar vestea a creat valuri de discuții între suporteri, dar și în lumea fotbalului.

Oficialii clubului au explicat că l-au ales din nou pe Napoli pentru că acesta cunoaște echipa, orașul și suporterii, și că au încredere deplină că va reuși să scoată echipa din zona retrogradării.

Mircea Bornescu, fost portar la Craiova, dar și fost președinte al clubului, a făcut o analiză a venirii lui Napoli pe banca tehnică a oltenilor.

“E o situație complicată la Craiova, dar probabil că din lipsă de variante, Napoli a fost cea mai bună variantă în momentul de față, pentru că a scos echipa din zona retrogradării de fiecare dată. Decât să stea acasă și să nu antreneze, aceeptă orice situație îți dai seama. Dacă pentru Napoli e umilitor, asta e relativă, în momentul în care ți se oferă un contract, depinde de sumă, accepți sau nu.

El se simte bine aici, cunoaște lotul, îi este ușor să lucreze și să reușească să scoată echipa, pentru ca e căzută psihic în primul rând și mai puțin fizic și alte lucruri care se întâmplă acolo. Echipă bună este, jucători valoroși sunt acolo și au demonstrat în multe meciuri. Nicolo e genul de antrenor care scoate echipa din subsolul clasamentului, apoi pleacă și revine iarna. Vara merge în vacanta la soare, în Italia, iar iarna se întoarce.

Vom vedea ce rezultate va avea, însă niciodată nu a avut continuitate. A antrenat jumătate de an, un an, doar atunci când ne-a antrenat pe noi a fost mai mult vreo 2 ani. E un antrenor care știe ce înseamnă Adrian Mititelu, Craiova, suporterii Craiovei.

Nu cred că va fi o problemă ca echipa să rămână în Liga I, mă așteptam, totuși, ca FC U să fie în playoff. Eu cred că odată cu venirea lui Nicolo, situația se va stabiliza. Napoli simte jocul, are un pic de noroc”, a explicat Mircea Bornescu.

Italianul a mai fost la echipa din Craiova în perioadele 2003 – 2004, octombrie 2007 – mai 2009, ianuarie – aprilie 2011, aprilie – iunie 2011 (director tehnic), iulie 2013 – februarie 2014, octombrie 2019 – mai 2019, august – octombrie 2020 și ianuarie – iunie 2022.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -